Sectie Frans TBL-locatie Hooghuis houdt Dag van de Franse Taal

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

Op dinsdag 30 januari organiseert de sectie Frans van het TBL een Dag van de Franse Taal. Er is een dagprogramma voor leerlingen en personeel. ’s Avonds vindt er een culturele happening plaats in De Binnenhof van het TBL-gebouw aan de Molenstraat met acts door leerlingen en personeel. De TBL Dag van de Franse Taal wordt georganiseerd als vervolg van de landelijke Dag van de Franse Taal die plaats vond in november 2017.

De school zal de gehele dag in Franse sfeer ingericht zijn. Personeel en leerlingen worden opgeroepen om naar school te komen, gekleed in kleding met een Frans tintje. Tijdens de pauzes zullen in De Binnenhof Franse producten zoals uiensoep te koop zijn. Ten behoeve van goede doel SAHELP zal er (Frans) gebak verkocht worden waaraan tevens een bakwedstrijd aan verbonden is.
Het avondprogramma begint om 19.00 uur in De Binnenhof en zal rond 20.30 uur afgelopen zijn. Leerlingen en personeel hebben zich op kunnen geven voor deze avond en door de sectie Frans zijn een aantal acts uitgekozen om op te treden. Ouders, leerlingen, personeel en andere belangstellenden zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen. Aan de optredens is een prijs verbonden, uitgereikt door een vakjury van leerlingen en personeel. De sectie Frans zal zelf ook een optreden verzorgen.
De Dag van de Franse taal is een initiatief van een aantal personen en organisaties die het belangrijk vinden dat leerlingen worden gestimuleerd om Frans te kiezen. Het idee om het vak Frans op een feestelijke manier schoolbreed onder de aandacht te brengen werd in 2013 geboren op het Valuascollege in Venlo. De sectie Frans organiseerde daar een grootschalige Franse dag met workshops over onderwerpen als muziek, sport, geschiedenis of gastronomie. De Ronde Tafel Frans meende dat dit voorbeeld navolging verdiende en heeft met ingang van 2014 een landelijke Dag van de Franse taal uitgeroepen. Scholen in het hele land worden opgeroepen om op die dag activiteiten te organiseren die hun leerlingen motiveren en enthousiasmeren voor het vak Frans.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties