Sectie Frans van TBL organiseert Dag van de Franse Taal

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

Op donderdag 8 november 2018 wordt landelijk voor de vijfde keer de Dag van de Franse taal gehouden. Het TBL sluit zich hier voor het tweede jaar bij aan.
Het idee is om daarmee de aandacht te vestigen op de Francophonie, het feit dat in de wereld meer dan 77 miljoen mensen het Frans spreken als moedertaal. Ook wordt de ‘buurcultuur’ onder de aandacht gebracht: het feit dat op anderhalf uur rijden het Franstalige cultuurgebied begint.

De school wordt in Franse sferen onder gedompeld. Er zijn diverse acties: leerlingen kleden zich ‘zo Frans mogelijk’ en kunnen een prijs winnen voor de meest originele outfit. Er zijn Franse lekkernijen die leerlingen maken en verkopen voor een goed doel tijdens de pauzes in de Binnenhof. Bij een aantal vakken wordt extra aandacht besteed aan Frankrijk en de Franse taal en cultuur. Er is Franse muziek et beaucoup, beaucoup plus….….
De Dag van de Franse taal is een initiatief van een aantal personen en organisaties die het belangrijk vinden dat leerlingen worden gestimuleerd om Frans te kiezen. Het idee om het vak Frans op een feestelijke manier schoolbreed onder de aandacht te brengen werd in 2013 geboren op het Valuascollege in Venlo. De sectie Frans organiseerde daar een grootschalige Franse dag met workshops over onderwerpen als muziek, sport, geschiedenis of gastronomie. De Ronde Tafel Frans meende dat dit voorbeeld navolging verdiende en heeft met ingang van 2014 een landelijke Dag van de Franse taal uitgeroepen. Scholen in het hele land worden opgeroepen om op deze dag activiteiten te organiseren die hun leerlingen motiveren en enthousiasmeren voor het vak Frans.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties