Schoolexamen in Coronatijd: Afdeling vavo van De Leijgraaf organiseert het

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - Nu het centraal schriftelijk examen niet doorgaat dit jaar, heeft ROC De Leijgraaf, afdeling vavo in Oss alles op alles gezet om de laatste schoolexamens af te nemen. Binnenkort hoopt men alles te hebben afgerond.

“Het moest natuurlijk heel plotseling en snel georganiseerd worden. Maar het is met inzet van iedereen goed gelukt. Rooster, ruimten, voorzieningen en surveillanten zijn geregeld en de studenten geïnformeerd”, vertelt vavo-docent Koen Andringa. “Uiteraard staat de gezondheid en veiligheid van onze studenten en medewerkers voorop en zijn alle RIVM richtlijnen strikt in acht genomen”.

De studenten zijn blij dat ze de laatste schoolexamens, die halverwege abrupt werden afgelast door de aangescherpte maatregelen, nu weer gemaakt kunnen worden. “Ik vind het niet erg om schoolexamens gewoon op school te maken. Er zit nu namelijk heel veel afstand tussen de tafels. En het is heel rustig op school. Er is verder niemand anders dan wij”, zo geeft havo-student Ruwaida aan. “Maar het is wel een rare situatie nu. Want door het wegvallen van de centrale examens ben ik praktisch al geslaagd”.

Onderwijsmanager Neske Schoonenberg: “Juist voor onze doelgroep is het van belang dat zij hun diploma halen”. “Wij bieden studenten de kans om door te stromen naar vervolgonderwijs”

Vavo Oss biedt een een-of twee jarig traject aan om je vmbo-t of havo diploma te kunnen behalen. Of eventueel deelcertificaten. Een groot deel van de studentpopulatie bestaat uit jongeren boven 16 jaar die in het reguliere vo het diploma (net) niet hebben gehaald en daardoor van school moeten. Vavo dient ook als vangnet van vroegtijdig schoolverlaters en biedt studenten alsnog de mogelijkheid een diploma te behalen. Ook kun je bij vavo bij uitstek terecht om je reeds behaalde vmbo diploma te “upgraden” naar een vmbo-t of havo diploma om zo versneld naar het mbo-4 of hbo door te stromen.
Ruwaida is het hier helemaal mee eens: “ik kan vavo Oss van harte aanbevelen: een kleine leeromgeving met goede lessen, veel begeleiding en persoonlijke aandacht”. “Dankzij vavo kan ik mijn weg naar het hbo vervolgen”. Ze besluit: “maar het is wel hard werken hoor…”

Algemene informatie
Voor meer informatie over De Leijgraaf en de afdeling vavo kun je terecht op www.leijgraaf.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties