Ruim 160 deelnemers van start tijdens PNEM-cross Uden

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

UDEN - In de bossen bij Naat Piek trapte atletiekvereniging De Keien zondag 28 november het crossseizoen af. Ruim 160 enthousiaste hardlopers stonden aan de start van de PNEM-cross en liepen hun rondjes over een zwaar parcours. De regen van de dagen ervoor had zijn sporen achtergelaten. De vele plassen en modderige secties maakten het rondje een stuk technischer en pittiger dan voorgaande jaren.

Nicky Verhoeven snelt naar de overwinning.

De organisatie was opgelucht dat de PNEM-cross ondanks alle coronaperikelen door kon gaan. Weken van voorbereiding en het inpassen van extra maatregelen betaalden zich uit. “De doorstroom bij het ophalen van de startnummers verliep soepel en bovenal voelden lopers en vrijwilligers zich veilig”, vertelt Jeroen Raijmakers.
De jongste pupillen beten om 10 uur het spits af, gevolgd door diverse categorieën pupillen en junioren. Ruim dertig jonge hardlopers wisten de PNEM-cross tot een goed einde te brengen.

Nicky Verhoeven
Nicky Verhoeven was een klasse apart in de mannenwedstrijd. Vanaf het startschot nam de atleet uit Wijchen de leiding en wist zijn voorsprong ronde voor ronde verder uit te bouwen. Hij wist bijna het hele veld te dubbelen en kwam in een tijd van 35:24 over de finish. Christian Jasberg uit Herne liep ook een sterke wedstrijd en kwam als tweede over de finish (37:06). Keienlid Maarten Vissers wist beslag te leggen op de derde plek (37:44).

Ramona Sour
Bij de vrouwen wist Keienatlete Ramona Sour de overwinning naar zich toe te trekken. Na een sterke wedstrijd liep ze onbedreigd naar de overwinning in 42:37. Een kleine twee minuten later finishte Jet Straver uit Uden als tweede (44:25), gevolgd door Keienloopster Anoek Meekel (45:33).

Verhoeven en Sour zijn de eerste leiders in de tussenstand van de Keiencrosscompetitie. De volgende cross vindt plaats op zondag 9 januari met de Bedafcross. De volledige uitslag van de PNEM-cross is te vinden op www.uitslagen.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties