Rondleiding in eendenkooi van Batenburg

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BATENBURG - De boswachter van Geldersch landschap en Kasteelen houdt zondag 18 februari een rondleiding door de eendenkooi van Batenburg. Hij neemt de deelnemers mee rond de kooiplas en vertelt over de historie en de werking van de eendenkooi, het werk van de kooiker, de begroeiing op het terrein en het beheer daarvan. De kooiker en zijn hondje zullen aanwezig zijn en een demonstratie verzorgen.

Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. De eendenkooi bestaat uit een flinke vijver waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen. Met tamme eenden en een kooikerhondje werden wilde eenden gelokt en gevangen. In Nederland bestaan nog 119 geregistreerde eendenkooien. Veel kooien hebben slechts één vangpijp gebruiksklaar. De eendenkooi in Batenburg is echter volledig bedrijfsklaar en in originele staat. De eendenkooi in Batenburg is slechts viermaal per jaar te bezoeken.

De start is 18 februari om 14 uur aan het begin van de toegangsweg naar de eendenkooi, dit is de Bergharense straat in Batenburg. De rondleiding duurt ongeveer twee uur. Deelname kost 7,50 euro per persoon, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 3,75 euro. Donateurs betalen respectievelijk 2,50 en 1,25 euro.Reserveren is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/evenementen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties