ROC De Leijgraaf en Stichting Met Elkaar starten campagne over geld

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - In Oss is deze week de campagne ‘Spaar je geld!’ van start gegaan. De campagne is een initiatief van ROC De Leijgraaf en Stichting Met Elkaar, in samenwerking met SchuldHulpMaatje. De organisaties willen jongeren bewust maken van het belang van geld en ze laagdrempelige tools geven om zelf aan de slag te gaan met geldzaken.

De leerlingen van De Leijgraaf kunnen op school informatie vinden over MoneyFit.nl, een website met allerlei korte artikelen over geldzaken. Bijvoorbeeld met betrekking tot (bij)banen, studeren en vrije tijd. Daarnaast krijgen alle docenten een informatiepakket, waarmee ze lessen kunnen verzorgen. De leerlingen gaan in de klas aan de slag met zogenoemde Dilemmakaarten. De kaarten leggen een keuze voor op het gebied van geld. Hierover doorpraten stimuleert jongeren om na te denken over vragen rond geld.

Jongeren en geld
Hoewel geldproblemen en schulden in Nederland veel voorkomen, is dit onder jongeren niet altijd zichtbaar. Het komt echter steeds vaker voor. Zeker 12% van de 18- t/m 27‐jarigen heeft te maken met openstaande rekeningen bij de zorgverzekeraar of internet‐/mobiele telefoonprovider, onbetaalde boetes of achterstanden bij de Belastingdienst t.g.v. tekort aan geld. SchuldHulpMaatje wil schulden bij jongeren oplossen en beter nog: voorkomen. Hiervoor is een speciale jongerenaanpak ontwikkeld: MoneyFit.

MoneyFit
Het portal www.MoneyFit.nl bereikt jongeren online, geeft laagdrempelige en activerende informatie en biedt de mogelijkheid om heel makkelijk een vraag te stellen. Als jongeren belangrijke geldvragen of financiële problemen hebben, kunnen ze ook één op één begeleid worden door een MoneyFit-maatje, een speciaal opgeleide vrijwilliger.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties