TV-programma geeft duidelijkheid bij problemen

Rijdende Rechter zoekt geschillen en conflicten in Noord-Brabant

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BRABANT - Voor zijn programma De Rijdende Rechter zoekt mr. John Reid nieuwe geschillen en zakelijke conflicten. In zijn wekelijkse programma op NPO 1 gaat hij langs bij Nederlanders die een conflict hebben met hun buren, de woningbouwvereniging of bijvoorbeeld hun gemeente, in heel Nederland. Zo ging hij in de afgelopen seizoenen onder meer langs in Noord-Brabant, waar hij zich boog over leibeuken in Nieuw-Vossemeer en een burenruzie in Raamsdonk.

“Als er een conflict is tussen twee partijen, dan ga ik met mijn team, altijd persoonlijk langs om zelf polshoogte te nemen”, vertelt mr. Reid. “Met in dit team bijvoorbeeld iemand van het Kadaster, een geluidsdeskundige of een bouwdeskundige. Om zo een goed beeld te kunnen vormen wat er echt aan de hand is en hoe het op te lossen is volgens de wetgeving. En met De Rijdende Rechter komen we dan snel, en zonder kosten, tot een bindende uitspraak.”

Sinds 2016 is mr. John Reid de 'Rijdende Rechter'. In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om bindende beslissingen geeft. Dit kan alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan. Van deze regeling wordt in het tv-programma gebruik gemaakt.
Mensen die een conflict hebben en voor eens en altijd duidelijk willen hebben wie in zijn recht staat, kan dit conflict aanmelden via www.derijdenderechter.nl. De uitzendingen zijn elke dinsdag om 22.20 uur op NPO 1.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties