Relatief veel openbare wifi in Noord-Brabant

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BRABANT - In Noord-Brabant zijn, ten opzichte van andere provincies, relatief veel openbare wifi-netwerken beschikbaar: 84.966 om precies te zijn. Dat is 11,4 procent van het aantal wifi-hotspots in Nederland. Enkel in Noord- en Zuid-Holland zijn meer netwerken geregistreerd. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl naar de toegang tot openbare wifi.

In heel Nederland bevinden zich in totaal 744.229 openbare wifi-punten. Zuid-Holland heeft met 216.124 wifi-hotspots de meeste toegankelijke internetpunten. Noord-Holland volgt met 213.233 wifi-punten. Noord-Brabant staat dus op de derde plek. In verhouding tot het aantal inwoners telt de provincie veel wifi-punten: 10.675 per 10.000 inwoners. Dit is ongeveer één openbaar netwerk per Brabander. Alleen Zuid-Holland en Noord-Holland is de openbare wifi-dichtheid nog hoger. Het zijn daarmee de enige drie provincies met minstens één openbaar wifi-netwerk per inwoner.

Meeste punten in Eindhoven
Brabantse gemeenten hebben gemiddeld 1.573 wifi-hotspots. Binnen de provincie zijn echter grote verschillen te zien. Zo bevinden zich in Eindhoven veruit de meeste netwerken (26.574). Daarop volgen Breda en Tilburg met respectievelijk 10.011 en 10.355 wifi-netwerken. In gemeente Oss zijn 418 netwerken geregistreerd. Grave telt er 158. Het aantal voor Landerd is niet bekend. Moerdijk sluit de lijst met slechts 2 openbare wifi-netwerken.

Meer regionale verschillen en andere resultaten uit het onderzoek zijn te lezen op https://www.vpngids.nl/veilig-internet/surfen/statistieken-openbare-wifi-hotspots/ 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties