Culinair genieten tijdens wildavond, kerstbrunch en kerstdiner

Smakelijke decembermaand bij restaurant De Leurse Hof

Door Sergio Boutkan

LEUR – Hoewel het het hele jaar door genieten geblazen is bij De Leurse Hof, legt het restaurant in het Wijchense buurtschap Leur haar gasten in de maand december nog eens extra in de watten. Met een heerlijke wildavond op 18 december en sfeervolle kerstbrunches en kerstdiners op 25 en 26 december maakt De Leurse Hof zich op voor een smakelijk slot van 2015.

Vanwege haar fraaie natuurlijke ligging vormt De Leurse Hof een geliefde uitvalsbasis voor een bezoek aan het Land van Maas en Waal. “We liggen echt op een unieke locatie in een heel klein dorp. Op een doorsnee zaterdag zitten hier meer mensen op het terras en in het restaurant dan in het hele dorp bij elkaar”, vertelt bedrijfsleider Luuk Baaijens. “Veel mensen uit de omgeving komen speciaal voor ons restaurant naar Leur. Ook lopen hier veel wandel- en fietsroutes langs. Wij zijn een fietsknooppunt en oplaadpunt van de ANWB.”

Historisch pand uit 1840
De boerderij waarin De Leurse Hof is gevestigd, behoort tot het landgoed van de familie Van Verschuer en is gebouwd rond 1840. Het pand heeft een rijke historie en straalt volop gezelligheid uit. Er zijn allerlei kleine kamertjes, nisjes en hoekjes waardoor de sfeer heel huiselijk en familiair is. Om het achterste gedeelte van het restaurant te bereiken lopen de bezoekers letterlijk door de keuken. “Daar krijgen we veel positieve reacties op”, zegt Baaijens. “De Leurse Hof is laagdrempelig. Je betaalt hier geen fortuin voor wat er op de kaart staat. Iedereen is welkom.” De laagdrempeligheid komt onder andere tot uiting in het aantrekkelijk geprijsde driegangen-keuzemenu van 19,95.

Veel streekproducten
De gerechten die De Leurse Hof serveert worden zoveel als mogelijk bereid met producten uit de Leurse omgeving. “Varkensvlees van de familie Derks, groenten en fruit van zorgboerderij De Hagert, champignons uit Hernen, kaas van de Diervoort en Angus-vlees van de Heerlijkheid Leur”, somt chef-kok Sven de Koning op. “Maar bijvoorbeeld ook de aardappels en honing komen hier uit het dorp. We proberen zoveel mogelijk van dichtbij te halen. Kraakvers van het land.”

Kerstbrunch en kerstdiner
Streekproducten worden onder meer gebruikt bij de samenstelling van de feestelijke kerstbrunches en -diners op eerste en tweede kerstdag. Luuk Baaijens: “De brunches zijn in buffetvorm en beginnen beide kerstdagen om 12 uur. Informeel en ongedwongen, lekker gezellig tafelen met de hele familie tot 16 uur.” Om 17 uur start De Leurse Hof met het kerstdiner. “Een vijfgangen-kerstmenu”, vertelt Luuk. “Maar alle gerechten van het kerstmenu zijn ook los te bestellen of te combineren met à la carte-gerechten.” Kijk voor meer info over de kerstbrunches en -diners op www.leursehof.nl.

Wildavond op 18 december
Een week voor Kerstmis, op vrijdag 18 december vanaf 19 uur, houdt De Leurse Hof een wildavond. “Het is een avond in buffetvorm met bijpassende wijnen. We beginnen met een soepje van wild en daarna kunnen gasten genieten van diverse wildgerechten en stoofpotjes. We sluiten af met een dessert”, schetst Luuk Baaijens. “We willen mensen echt kennis laten maken met wild”, vult chef-kok Sven de Koning aan. “Wild gaat veel verder dan alleen een duootje van wild zwijn en hert. Er is zóveel meer te ontdekken qua smaken op wildgebied.”

Zondagmorgenbuffet
Naast het feestelijke decemberprogramma kunnen gasten bij De Leurse Hof iedere zondag als vanouds hun hart ophalen bij het zondagmorgenbuffet. Ideaal voor een gezellig samenzijn met familie of vrienden. Aanschuiven voor het rijkelijke buffet (vooraf reserveren!) kan tussen 11 en 13 uur. Meer info op www.leursehof.nl.

Restaurant De Leurse Hof, dat ook beschikt over diverse ruimtes voor kleine en grotere gezelschappen, is gevestigd aan de Leurseweg 4 in Leur en is gemakkelijk bereikbaar via de A326 (afslag Bergharen-Wijchen-Niftrik). Het restaurant is dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 12 uur en zondag vanaf 10 uur. Er is een grote gratis parkeerplaats. Meer info: www.leursehof.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties