Regio Ravenstein - Herpen

6000 stuks emaille te bezichtigen!

Zonnebloem brengt bezoek aan Het Kleine Aadal

Door Jacqueline van der Waarden

ERP-Woensdag 21 maart werd er een bezoek gebracht aan het emaille museum Het Kleine Aadal in Erp. We waren met 33 mensen. We werden hartelijk ontvangen in de grote ruimte, waar we konden genieten van koffie/thee met cake.

Na een welkomst woordje van voorzitter Jacob Aldus, werd er het een en ander verteld door eigenaar Wim van Heeswijk. Hij gaf uitleg over de diverse fabrieken en merken. Ook het ontstaan van de collectie en de verhalen achter de meeste items komen hierin aan bod.

Wim heeft  een unieke verzameling van nostalgisch emaille. De collectie bevat ongeveer 6000 stuks keuken emaille van allerlei artikelen in bijna alle mogelijke kleuren en decoraties. Ook was er een verzameling van “Petrus Regout” te bezien. Dit alles in een sfeervolle nostalgische omgeving verdeeld over zeven verschillende ruimtes.

Wat hebben we ontzettend veel gezien en geleerd. Velen onder ons waande zich weer in de tijd van de vele oude pannen/koffiekannen en theepotten, keukenbestek, koffiemolens en ga zo maar door. Een leerzame en zeker gezellige middag.

De gasten hadden elkaar onderling heel veel te vertellen: "Prachtig, schitterend, missiebusje, scheerkwast, teveel om op te noemen."

Enkele citaten van gasten:
"Je valt van de ene verbazing in de ander"
"Het is hier geweldig"
"Heel herkenbaar: dit hadden wij vroeger ook. Dat staat nog bij mij op de zolder"

Wij danken de organisatie voor deze geweldig leuke middag.

Wilt u meer weten over de Zonnebloem afdeling Ravenstein e.o. neem dan een kijkje op de website www.zonnebloem.nl/ravenstein

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties