Herpen

Van puzzelpagina tot het kweken van de grootste Zonnebloem

Zonnebloem afdeling Ravenstein e.o. in Coronatijd

Door Jacqueline van der Waarden

RAVENSTEIN/HERPEN - Het is een bizarre tijd. Het Coronavirus heeft ons allemaal stevig in zijn greep. Zowel Breda als het bestuur van de Zonnebloem afdeling Ravenstein e.o. hebben alle activiteiten geannuleerd om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dit zal zeker nog t/m september zo zijn.

Wat heeft de afdeling gedaan voor de gasten en vrijwilligers?

Allereerst is er rond Pasen, aan alle vrijwilligers en gasten een leuke kaart gestuurd met een mooi gedicht erop. Alle gasten worden telefonisch gebeld door hun vrijwilliger.

Ieder kwartaal maken wij een nieuwsbrief met foto’s en stukjes tekst van de activiteiten die hebben plaatsgevonden. Om de nieuwsbrief van juni toch bij de mensen op de mat te laten vallen, heeft de commissie pr & communicatie ervoor gekozen om een ‘corona bestendige’ nieuwsbrief te maken. Om te beginnen hebben wij aan de kleinkinderen van de vrijwilligers gevraagd om kleurplaten/tekeningen te maken voor onze gasten. Hier werd groots gehoor aangegeven zodat we bij iedere nieuwsbrief een mooie tekening/kleurplaat konden toevoegen. Daarnaast hebben we op de hoofpagina een leuke afbeelding gezet van Jabbertje incl. gedicht en wat informatie voor de gasten rondom de activiteiten. Van de 3e en 4e pagina hebben we een puzzelpagina gemaakt. Hierop staat een rebus, een woordzoeker en ‘Raad het plaatje’. De rubriek ‘Raad het plaatje’ bevat foto’s van activiteiten die eerder hebben plaatsgevonden en zijn gepubliceerd in voorgaande nieuwsbrieven. Iedere oplossing kan doorgegeven worden aan de vrijwilliger om zo een kans te maken op een leuke attentie. Om de mensen een beetje aan het werk te zetten, hebben we een zakje Zonnebloemzaadjes toegevoegd en kunnen de gasten meedoen aan de wedstrijd “Wie kweekt de grootste Zonnebloem”. In oktober zullen we foto’s gaan maken van de gezaaide zonnebloemen. Voor de grootste zonnebloem zal een leuke attentie worden aangeboden.

Beetje bij beetje kijken we naar de mogelijkheden voor in september.

Namens de Zonnebloem afdeling Ravenstein e.o.
Commissie PR & communicatie

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties