Regio Ravenstein - Herpen

Nader Bekeken door Janny de Best

Rugklachten

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

In deze tijd van het jaar zien wij altijd veel mensen met gewrichtsklachten en rugpijn. Het zal wel aan het seizoen liggen, herfst, kou, nat en slecht weer. Pijn is altijd vervelend, zeker als je niet weet waar het vandaan komt.

Als je nu opnieuw de stoep hebt aangelegd of een boom veranderd in kachelhout, dan weet je waar de pijnlijke spieren vandaan komen. Een warm bad, extra drinken en een paracetamol en vroeg onder de wol doet dan wonderen. (Wij zouden een tablet magnesium adviseren in plaats van paracetamol).

Pijnlijke gewrichten zonder reden beperkt je in je dagelijkse bezigheden, je kunt niet meer goed lopen of je krijgt het dekseltje niet meer van het potje. Intense arbeid lukt niet meer of de laatste dingen in de tuin afwerken gaat niet meer vanwege de pijn. Slijtage is dan vaak de diagnose. In eerste instantie wordt meestal gekozen voor pijnstillers en/of ontstekingsremmers. Dit in combinatie met behandelingen van de fysiotherapeut. Vaak werkt dit, maar klachten kunnen na een tijdje weer terugkomen. Als patiënten de klachten niet onder controle krijgen, wordt er vaak gezegd “er is weinig aan te doen, leer er maar mee leven”.

Ermee leren leven? Ik dacht het niet!

Gewrichten hebben een aantal onderdelen die je positief kunt beïnvloeden:
- Kraakbeen
- Synoviaal vocht (de smeerolie)
- Bindweefsel
- Spieren en pezen
- Aanhechtingen

Over lijnzaadolie hebben we het al vaker gehad, dat is prachtige smeerolie en een ontstekingsremmer voor gewrichten, 2 eetlepels per dag doet wonderen.
Kraakbeen kun je beïnvloeden door kurkuma-extracten, helaas niet in de voeding maar wel in capsulevorm. Laat u hier in goed adviseren, want er is veel rommel op de markt. Pezen, aanhechtingen en spieren zijn dankbaar voor magnesium, ook hier zijn veel verschillende soorten op de markt. En dan de Vitamine D, we weten allemaal dat dit op botweefsel inwerkt, maar ook op pezen, aanhechtingen en op kraakbeen heeft het een ontstekingsremmend effect.

De rug bestaat ook uit gewrichten, kraakbeen, pezen, aanhechtingen en vooral een hele grote rugspier. Ik vergelijk de rug altijd met een blokkentoren. Als je onderin een blokje scheef zet moet je naar boven toe ook iets scheef zetten anders valt de toren om. Hetzelfde gebeurt in de rug. Heb je een probleem onderin de rug, dan kunnen wervels bij het hoofd soms onder druk komen staan en dit kan hoofdpijn geven, oorsuizen of duizeligheid… ga zo maar door. Dus je snapt als je onderin pijn hebt, dat er ook naar het midden van de rug en zelfs naar de nek gekeken moet worden. Die rug blijft anders compenseren en pijn blijft. Zelfs de knieën kunnen klachten geven doordat er een wervel scheef staat.
De grote rugspieren hebben ook aandacht nodig, als deze verkrampen trekt het de wervel zo weer in zijn oude stand en gaat de pijn niet weg. Dus masseren, maar ook vooral magnesium bijgeven.

Wij hebben in onze 21 jaar veel ervaring hiermee opgedaan en hebben een aantal therapieën in huis die hier prachtig op inwerken:
- Magneetvelden
- Acupunctuur
- Voedingsadvies
- Fotonentherapie
- Frequentie therapie

Deze therapieën hebben als doel de situatie te ontspannen en goed te doorbloeden. Het gewenste effect, geen pijn meer, wordt dan ook vaak bereikt.

Nieuwsgierig geworden? Informeer eens bij ons of maak gebruik van het gratis spreekuur, iedere maandag van 13 tot 14 uur. Wel even bellen voor een afspraak, 0486-416530, of mailen: info@highcare.nl

Janny de Best
High Care 3000

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties