Ravenstein

Veilig Prettig Thuis

Zorgcoöperatie Ravenstein houdt informatiemiddag over domotica

Door Zorgcoöperatie Ravenstein

RAVENSTEIN - Zorgcoöperatie Ravenstein houdt op 13 juni een informatiemiddag over domotica in haar ontmoetingsruimte aan de Kasteelseplaats 2. Aanvang is om 14 uur.

Hoe gaan we in de toekomst met elkaar samenwonen in Ravenstein? Hoe zorgen we ervoor dat jong en oud, mensen met of zonder beperking, mensen met veel en mensen met weinig geld, veilig prettig thuis wonen? En welke woonvormen passen daar dan bij? Is het wel verstandig om ouderen bij elkaar te laten wonen of moeten we juist zoeken naar slimme woonvormen waar ouderen, met of zonder zorgbehoefte, met jongeren of gezinnen dicht bij elkaar wonen?
“Dit zijn lange termijn vragen, waar we over nadenken”. Willie Peters vertelt enthousiast over de samenwerking tussen BrabantZorg, BrabantWonen en zorgcoöperatie Ravenstein en zijn rol daarin. ”We hebben uit allerlei sectoren voor veiligheid, welzijn en gezondheid meewerkende en meedenkende organisaties gevonden en willen de mensen in Ravenstein en omstreken graag voorzien van zoveel mogelijk informatie. Daarbij gaat het om informatie over onderwerpen die actueel zijn en bijdragen aan veilig en prettig thuis wonen”.
Er zijn tegenwoordig veel technische snufjes die het huishouden makkelijker maken en die betaalbaar en realistisch zijn. Cor Veroude is vrijwilliger en goed op de hoogte van kwaliteit, toepasbaarheid en betaalbaarheid. Hij zal een presentatie geven en beantwoordt vragen. Iedereen is welkom, aanmelden is noodzakelijk en kan bij Willie Peters, contact gegevens: www.zorgcooperatieravenstein.nl.

Deze samenwerking gaat verder. Willie: “In het komend jaar organiseren we met regelmaat informatiebijeenkomsten, denk dan aan onderwerpen als zorg, brandpreventie, gebruik van digitale media, steeds gaat het over veilig prettig thuis wonen. De planning volgt binnenkort”.

De langetermijnvragen komen natuurlijk ook aan de orde. “We willen juist daar met leden over nadenken, vandaar dat we, als zorgcoöperatie na de zomervakantie ledenbijeenkomsten organiseren, waarin we met deze onderwerpen aan de slag gaan.”
Meer informatie: www.zorgcooperatieravenstein.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties