Ravenstein

Nader Bekeken door Janny de Best

Wintertijd

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Afgelopen weekend is de wintertijd officieel ingegaan. De klok is verzet, het wordt vroeg donker en de winterdip ligt op de loer. Daarnaast lopen de besmettingen wat betreft Covid-19 op en staat het griepvirus voor de deur. Hoe gaan we hier nu mee om?

Of je nu wel of niet gevaccineerd bent voor Covid en/of het griepvirus, er is een gemeenschappelijk doel: zo snel mogelijk het virus de baas worden. Het is belangrijk om je immuunsysteem een boost te geven en jezelf te beschermen tegen ziekteverwekkers. Maar hoe doen we dat in deze natte, donkere periode waarin we allemaal vatbaarder worden?

Een gezonde leefstijl is essentieel voor een goede weerstand! Kijk eens naar onze voeding, waarom eten wij? Ons lichaam heeft, net als een auto, brandstof nodig om te kunnen functioneren. Voeding zorgt voor de energievoorziening en om alle regelsystemen en processen op pijl te houden. Dit alles heb je nodig om het lichaam warm te houden, de afvalstoffen op te ruimen, nieuwe cellen aan te maken en voor reparatie van beschadigingen. Het is nogal wat, als je er over nadenkt.

Nu even teruglezen: voeding moet brandstof zijn! Is het dat ook? Ga eens even na wat je gisteren hebt gegeten, was dat brandstof of vulling…? Maar wat is brandstof en wat is vulling? Het overgrote deel van wat in de supermarkt ligt is vulling! Alles waar mensenhanden aan gewerkt hebben is vulling. Het wordt bewerkt, er worden dingen uitgehaald of toegevoegd. Alles waar suiker aan toegevoegd wordt is vulling. Alles wat kunstmatig gemaakt wordt is vulling, dierlijke eiwitten? Zijn mensen gemaakt om vlees te eten? Daar verschillen de meningen nogal over.

Tarwe? Brood, pizza, pannenkoek, alle pasta’s
De tarwekorrel is gemodificeerd, dat wil zeggen: mensenhanden hebben er een eiwit aan toegevoegd waardoor de opbrengst van de tarwe groter is. Dit omdat de wereldbevolking voeding nodig heeft. Door dit modificeren wordt het gluteneiwit sterker en daardoor hebben meer mensen en vooral kinderen hier last van. Ze zijn niet allergisch voor de gluten, maar krijgen wel buikpijn, worden moe, groeien slechter, nemen de vitaminen moeilijker op en ga zo maar door.
Alles wat om je heen gebeurt, de hele wereld, de klimaatverandering, de politiek, de luchtvervuiling, de stress. Je krijgt het allemaal cadeau, je kunt er weinig aan doen. Maar wat je eet, wat in je mond gaat, bepaal je zelf!
Kleine aanpassingen in voeding, kunnen grote effecten hebben. Let wel: gezonde voeding is ook best lekker hoor!

Vitamine D
Naast gezonde voeding is vitamine D ook een belangrijk aspect in deze tijd. In de herfst maakt je lichaam nog gebruik van je voorraad vitamine D, maar richting de winter kan de voorraad opraken. Vergeet dus niet wat extra vitamine D te slikken in de wintermaanden, het liefst in capsulevorm.

Als u vragen heeft kunt u terecht op ons gratis spreekuur, iedere maandag van 13 tot 14 uur. Wel graag even aanmelden via info@highcare.nl of telefonisch: 0486-416530.

Ons nieuwe adres: Langakker 5b, 5371 EV in Ravenstein.

Janny de Best
High Care 3000

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties