Ravenstein

Bolwerck 10 bekroond

Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein wint zilver bij Dutch Beer Challenge

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Tijdens de Dutch Beer Challenge heeft brouwerij Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein de tweede prijs gewonnen in de klasse zwaar donker met Bolwerck 10. Bolwerck 10 is een Quadrupel van 10% alcohol. De donkere moutsoorten, kandijstroop en koriander maken het in combinatie met de nobele hoppen tot een smaakvol geheel. Het bier is mooi in balans, donker bruin en vol van smaak.

De prijs betekent voor de brouwerij, gevestigd in de molen in Ravenstein, een nieuwe erkenning voor Bolwerck 10, dat eerder al in de top tien van de Misset Horecalijst van Brabants lekkerste bieren stond. Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein is bijzonder trots op deze prijs. "Net als de prijs voor Brabants Lekkerste Bier in 2016 voor Bastion, is dit een mooie erkenning voor het vakmanschap van de brouwmeester, Wil van Haren."

De Dutch Beer Challenge is de belangrijkste wedstrijd in Nederland voor brouwers. Zowel grote als kleine brouwers doen mee aan deze wedstrijd die jaarlijks gehouden wordt. Dit jaar waren er meer dan 440 bieren ingezonden. De wedstrijd bestaat uit een proeverij door een deskundig panel. De bieren zijn ingedeeld in verschillende klassen. De inzending kan met goud, zilver of brons in de prijzen vallen. De concurrentie tijdens de Dutch Beer Challenge is groot. Op 18 april werd de uitslag bekendgemaakt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties