Ravenstein

Grondleggers vrijstaat onthullen plaquette tijdens nationale feestdag 7 juli

Wil Princen: ‘Vrijstaat is uitgeroepen dankzij Bolwerck 8’

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN - Een leeg flesje Bolwerck 8 en de inhoud van een potje witte bonen in tomatensaus; dat is wat verleden jaar werd aangetroffen in de Brouwerijstraat in Ravenstein op de plaats waar in het holst van de nacht de vrijstaat werd uitgeroepen. Dat moet dus zijn gebeurd onder invloed van Bolwerck 8, het fameuze bier van brouwerij Wilskracht dat op wonderbaarlijke wijze drinkers tot uitspraken en uitroepen brengt waarvan de consequenties onvoorspelbaar blijken. In dit geval dus de wedergeboorte van een zelfstandig land: de Vrijstaat Land van Ravenstein.

Grondleggers van de vrijstaat Wil & Wil, maar dan met Bastion. Dat is niet het bier waar de vrijstaat zijn bestaan aan te danken heeft. Dat is namelijk Bolwerck 8. Daar is wel een foto van maar dan zonder de grondleggers. En zo is het altijd wel iets.

De Landsraad beschouwt beide brouwers, Wil van Haren en Wil Princen dan ook als grondleggers van de vrijstaat en vergunt hen de eer om de herdenkingsplaquette ter eeuwige herinnering hieraan te onthullen. Helaas staan beide namen niet vermeld op de plaquette omdat die nog niet bekend waren toen met de productie moest worden aangevangen.

Zaterdagmiddag om 17.00 uur zal de officiële onthullingplechtigheid plaatsvinden waarbij het volkslied ten gehore zal worden gebracht door oproepfanfare Sint Victor en de pony.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties