Ravenstein

Uitvoering door Groot Omroepkoor op 8 maart in Utrecht

Wereldpremière koorwerk van landscomponist Mark van Platen

Door Theo van Duren

Op 8 maart vindt in het Hollandse Utrecht de wereldpremière plaats van een koorwerk geschreven door Mark van Platen, de grootste componist van de Vrijstaat wiens roem reikt tot ver over de landsgrenzen. In de grote zaal van Muziekcentrum TivoliVredenburg zingt het Groot Omroepkoor zijn nieuwste compositie ‘C’est déja du passé’. Het maar liefst 16-stemmig werk is geïnspireerd op teksten van de Roemeense filosoof Cioran uit diens boek: ‘Geboren worden is ongemak’. De titel verraadt dat de beste man niet bekend stond als het zonnetje in huis. Dit in tegenstelling tot onze landscomponist die – weer of geen weer – elke ochtend de Maas in duikt om daarna fris en monter aan het werk te gaan. Dat hoor je terug in zijn muziek.

Mark van Platen gespot in Parijs, de hoofdstad van het zoveelste buitenland waar sprake is van diens grensoverschrijdende roem.

De voorstelling is bijna uitverkocht. Boek daarom vandaag nog een kaartje voor de wereldpremière van ‘C’est déja du passé’. Het wordt een historische avond. Want u kunt ook genieten van werken van Fauré, Daniel-Lesur, Satie, Machuel en Debussy. Allemaal componisten die zich stuk voor stuk kunnen meten met Mark van Platen. Zorg dat je erbij bent! Uw chef Staatspersbureau heeft zijn kaartjes al in huis. Mocht u te laat zijn, wanhoop niet. U kunt altijd nog luisteren naar de rechtstreekse uitzending op NPO 4.

Kaartjes kunt u online bestellen via:
https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/lavinia-meijer-groot-omroepkoor-08-03-2019/ 

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties