Ravenstein

Weekendje Efteling voor Michel de Valk uit Ravenstein

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Michel de Valk uit Ravenstein raakte zaterdag 28 november ernstig gewond. Hij was zwerfafval aan het opruimen in de bocht van de afrit van de A50 bij Ravenstein toen hij werd aangereden door een auto. Hij werd met onder meer ernstige beenbreuken naar het ziekenhuis gebracht. Voor hem is het initiatief Ravenstein helpt Michel opgestart. Hij is woensdag 3 maart verrast door Annechien Bakker, een van de initiatiefnemers. Zij overhandigde Michel een cheque voor een volledig verzorgd weekendje Efteling samen met zijn zus. 

Michel ruimt al jaren vrijwillig afval op in Ravenstein en omgeving. Vele mensen kennen hem en waarderen zijn inzet voor een schone omgeving. Zaterdag 28 november sloeg het noodlot toe na een bizar ongeval op de afrit bij de A50. Na maanden van herstellen zou Michel het liefst meteen weer aan de slag gaan, maar daar moet hij om gezondheidsredenen nog even mee wachten. Hij is nog steeds bezig met zijn revalidatie. Hoewel het steeds beter met hem gaat, ondervindt hij dagelijks nog veel pijn door zijn beenbreuken.

Luxe Pardoeskamers
Om Michel een steuntje in de rug te bieden, is de facebookactie Ravenstein helpt Michel in het leven geroepen. Inwoners van Ravenstein en omstreken brachten geld bij elkaar voor een weekendje naar de Efteling. Zodra hij weer goed te been is, gaat hij samen met zijn zus Irene een paar dagen genieten in de luxe Pardoeskamers. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van hem in vervulling. Michel is verzot op alles wat met de Efteling te maken heeft. Een dagje naar het pretpark is boven alles hun favoriete uitstapje. Een grote ijzeren bout van de oude afgebroken Python is één van hun trotse bezittingen. Michel was erg blij met de cheque en de waardering die hij hiermee krijgt.

Zwerfafval opruimen
Vele mensen kennen Michel en waarderen zijn inzet. Een ander deel van de actie Ravenstein helpt Michel is dat iedere eerste zaterdag van de maand mensen het zwerfafval in de eigen buurt of straat oprapen. Iedereen kan daaraan meedoen. Aanmelden is niet nodig. Een vuilniszak en handschoenen zijn voldoende om een bijdrage te leveren aan een schone omgeving en ervoor te zorgen dat er geen plastic en ander zwerfafval in de natuur terechtkomt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties