Ravenstein

Ecstatic Dance Oss start in Ravenstein met top-dj

'We willen vrij dansen in deze regio toegankelijk maken'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Stel je voor dat je helemaal vrij mag dansen: de flow komt van binnenuit en je laat jezelf meevoeren op de muziek waarbij je volledig vrijuit mag bewegen. Niets is raar of vreemd. Dan heb je ecstatic dance. De één beweegt wild, de ander ingetogen en weer een ander ligt op de grond alles waar te nemen. Het is een vorm van meditatief dansen. Ecstatic Dance Oss wil de trend naar deze regio halen. Elke eerste en derde zaterdag van de maand is er een dansavond. De eerste keer is zaterdag 19 september met top-dj Esta Polyesta.

Esta Polyesta (midden) is de dj van dienst op de eerste avond van Ecstatic Dance Oss. (foto: Scott McCourt)

“Mensen zoeken manieren om na al het stilzitten even lekker los te gaan”, stelt Evert van Vlijmen, een van de initiatiefnemers. “Ecstatic dance is daarvoor gemaakt. Het is een vrije manier van dansen. Je hoeft je niet aan bepaalde pasjes te houden, maar je geeft toe aan je eigen dansimpulsen. Niets is gek of raar. Als je het voor het eerst doet, moet je misschien even opwarmen. Dat snap ik wel, maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt dan is het heerlijk om te doen. Heb je zin om te pogo'en? Dan ga je staan springen. Wil je het rustiger aan doen? Dan dein je lekker mee op de muziek. Het maakt niet uit, je doet wat jij wil. Het gaat om jouw dans.”

Esta Polyesta
De muziek is heel belangrijk bij ecstatic dance. Daarom is de organisatie verheugd dat ze voor de eerste bijeenkomst de top-dj Esta Polyesta (foto: Scott McCourt) hebben weten te strikken. “Dat is echt een heel grote naam”, zegt Van Vlijmen. “Ik kan nog steeds niet geloven dat wij haar geboekt hebben. Zij is echt supergaaf! Esta treedt veel op in het buitenland, maar door corona was ze nu beschikbaar. Zij weet echt hoe ze je met de muziek mee de dans in kan nemen. Door haar durf je te bewegen. Dat is zo'n gave ervaring. Zeker je eerste keer. Als je die drempel eenmaal over bent dan voel je je niet meer opgelaten; dan dans je gewoon.”

Alleen samen
Voor ecstatic dance geldt een aantal regels. Zo mag je niet praten. De bewegingen moeten echt uit je lijf komen. Geluiden maken mag overigens wel. Verder dans je op blote voeten of sokken. Alcohol en drugs zijn absoluut niet toegestaan. In principe dans je alleen, maar je wordt uitgenodigd om verbinding te maken met anderen. “Dan dans je samen op afstand, bijvoorbeeld middels oogcontact”, legt Jacqueline Verschuur uit. “Als je daar geen belangstelling voor hebt of als je alleen verder wil dansen dan bedank je de ander met het namasté-teken. Respect voor elkaar is heel belangrijk.”

Zaal Ravenstein
Binnenkort gaat Ecstatic Dance Oss van start. Van Vlijmen: “In het hele land zie je een beweging op gang komen. Het is vooral populair bij dertigplussers. Deze regio blijft nog een beetje achter. Het is ons doel om ecstatic dance ook hier op de kaart te zetten. We willen het toegankelijk te maken. Daarom kiezen wij voor herkenbare muziek, een speelse opzet en verdomd goede dj's.”
De eerste keer is zaterdag 19 september van 19.30 tot 22.30 uur. Daarna is het elke eerste en derde zaterdag van de maand. Ecstatic Dance Oss vindt plaats in de zaal van Get In Shape aan Het Kolkske 9 in Ravenstein. Je dient vooraf aan te melden. Je kunt een los ticket kopen of een strippenkaart halen. Er is ruimte voor meer dan vijftig personen binnen de RIVM-richtlijnen. Meer informatie op www.ecstaticdanceoss.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties