Ravenstein

Warm welkom voor generaal Van Uhm in de vrijstaat

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN - Het was vol afgelopen zaterdag op de kade bij de terminal van de veerdiensten in het oostelijk havengebied van Ravenstein. Onder aanvoering van het Barbaragilde was het volk van Ravenstein massaal uitgelopen om Generaal Van Uhm te verwelkomen in de vrijstaat. Ook de pers uit zowel binnen- als buitenland was aanwezig om verslag te doen van dit unieke bezoek. Een werkbezoek, wel te verstaan. Want Van Uhm was gevraagd om advies uit te brengen over de kustverdediging van de vrijstaat. Zijn eerste indrukken waren gematigd positief.

Volk van Ravenstein loopt massaal uit voor ontvangst generaal. Barbaragilde gaat voorop.

Inspectie kustverdediging. Kanon afgekeurd.
Direct na aankomst toog generaal Van Uhm aan het werk. Aangekomen op het Bok rondeel, (ten onrechte vaak aangeduid als bastion), onderwierp Van Uhm eerst het kanon aan een uitgebreide inspectie. Daarna nam hij met een verrekijker de kustlijn in ogenschouw. Dat was verder prima. Maar het kanon werd afgekeurd. Algeheel cijfer op dat moment was een 6 min. Dat werd gelukkig aangepast tijdens de uitreiking van het visum in het kantoor van de Immigratiedienst. Dat werd gevierd met een verfrissend glas Soeverein, het vrijstaatsbier van stadsbrouwerij Wilskracht. Een 6 min werd daardoor een 6 plus.

Schout Van Mourik spreekt mooie woorden ter verwelkoming. Provisor Grenscontroles Graumans houdt onopvallend een oogje in het zeil.

Van Uhm be-verrekijkt de gehele kustlijn waar weinig mis mee bleek te zijn. Dit in tegenstelling tot het kanon.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties