Ravenstein

Met annexatie Slabroek, benoeming Mark van de Veerdonk en Bierfest

Vrijstaat viert 25 augustus nationale feestdag

Door Theo van Duren

LAND VAN RAVENSTEIN - Op 25 augustus viert de Vrijstaat Land van Ravenstein het 2-jarig bestaan tijdens de nationale feestdag. (Eigenlijk is dat 7 juli, maar het organisatiecomité was de datum vergeten.)

De nationale feestdag wordt groots gevierd. ‘s Ochtends om 11 uur vindt de annexatie plaats van het buurtschap Slabroek dat tot ca. 1795 hoorde bij het Land van Ravenstein. Cabaretier Mark van de Veerdonk, inwoner van Slabroek wordt gelijktijdig benoemd tot schout. In een korte toespraak zal hij ingaan op de invloed van deze annexatie op de geopolitieke verhoudingen in Europa.
Om het belang van deze annexatie te onderstrepen, heeft de Landsraad Cérémonie Protocollaire Cat. 1 in werking gesteld. Dit betekent dat oproepfanfare ‘Sint Victor en de pony’, het Nationaal Oproepkoor, de jeep van de Grensbewaking Geannexeerde Gebieden, de DS van de Dienst Diplomatiek Vervoer én de nagelnieuwe reportagevrachtwagen van Staatsomroep Walraven worden ingezet.
Het middagprogramma staat in het teken van de eeuwenlange banden met het hertogdom Kleef en het Beierse vorstenhuis Palts-Neuburg die ons kleine landje zo lang hebben weten te beschermen tegen de Hollanders. Uit dank hiervoor en ter viering van de wederopstanding organiseert de vrijstaat ‘Das kleinste Bierfest Europas’ in hofstad Ravenstein, in en rond de Molen bij bierbrouwerij Wilskracht. De festiviteiten worden officieel gestart bij het Nationaal Monument in de Brouwerijstraat met de uitvoering van het volkslied door oproepfanfare ‘Sint Victor en de pony’ en het Nationaal Oproepkoor en het hijsen van de vlag.

Programma:
11 uur: Annexatie Slabroek; Locatie: Blauwrijk. Centrum voor Gezondheid en Welbevinden.
13 uur: Officiële opening ‘Das kleinste Bierfest Europas’ bij Nationaal Monument; Locatie: Brouwerij Wilskracht, Ravenstein.

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties