Ravenstein

Vraag om vervoer aan zorgcoöperatie Ravenstein neemt snel toe

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - In september 2018 kreeg Coby Brands, als honderdste vervoersvrager, een mooie bos bloemen uit handen van Marcel Verwoert, coördinator vervoer van zorgcoöperatie Ravenstein. De vraag naar vervoer neemt de laatste maanden snel toe, zo constateert de zorgcoöperatie.

Marcel Verwoert: “De eerste jaren reden we ongeveer 40 maal uit, in 2017 groeide dat naar 60. Eind 2018 stond de teller op 153 en nu, eind mei 2019, zijn er al meer dan 100 mensen van A naar B gebracht”.

Hoe is dat succes te verklaren? Volgens Marcel ligt het aan de groeiende naamsbekendheid van zorgcoöperatie Ravenstein. Behalve van vervoer wordt ook van de andere activiteiten gretig gebruikgemaakt. “De klussendag van 10 mei was een groot succes, voor ruim 20 mensen werd die dag een klus geklaard. De activiteit Meat and Eat was eveneens prachtig, ruim 70 Ravensteiners en nieuwkomers ontmoetten elkaar toen tijdens het internationale buffet. En last but no least: bij 'Ontmoeten' staat dit lopende seizoen een grote variatie aan activiteiten op het programma, waar veel volk op afkomt.”

Het regelen van het vervoer is geen enkel probleem, stelt Marcel.  "Ruim 30 leden staan klaar om te rijden, maar nieuwe leden van de coöperatie die willen rijden, zijn van harte welkom. Net als vragers om vervoer. Ik verwacht de 200ste rit dit jaar te regelen en ben vastbesloten daar een feestje van te maken. Ik ga dan zeker weer bloemen uitdelen."

Vervoer krijg je van zorgcoöperatie Ravenstein als je het zelf even niet kunt regelen. Je meldt je aan bij Marcel. Hij kijkt samen met jou of je vraag past binnen de categorie 'burenhulp'. Mocht dat niet zo zijn, dan denkt de zorgcoöperatie met je mee in het vinden van een geschikte oplossing. Natuurlijk hebben ze het liefst dat je lid wordt van de vereniging, maar dat is niet verplicht. Het lidmaatschap kost 2 euro per maand. Meer informatie: www.zorgcooperatieravenstein.nl of kijk op de facebookpagina.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties