Ravenstein

Ondernemerspaar Kim Vogelsangs en Wim Hes luidt de noodklok

Voortbestaan ’t Postkantoor Ravenstein in gevaar

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - 'Het is een begrip in ’t vestingstadje aan de Maas, ’t Postkantoor Ravenstein. Het is meer dan een postkantoor, het is meer dan een winkel waar altijd reuring en activiteit is. Helaas gaat hier misschien dit jaar nog verandering in komen door bezuinigingen van PostNL. De winkel moet misschien haar deuren gaan sluiten'.  

Met deze woorden luiden Kim Vogelsangs en Wim Hes, die 't Postkantoor Ravenstein runnen, deze week de noodklok. "De nieuwe bezuinigingen van PostNL kunnen niet meer opgevangen worden", concludeert het ondernemerspaar. "Een conclusie met een dikke traan, zeg maar gerust. Na een fikse bezuiniging in 2013, zet PostNL in juli 2016 opnieuw de bijl in de vergoedingen die winkeliers ontvangen voor de handelingen van post. Dit betekent 25 tot 40 procent minder inkomsten voor bijvoorbeeld het uitreiken van pakketten en het aannemen van post en aangetekende zendingen. Met de honderden euro’s minder aan inkomsten zijn de uitgaven en vaste lasten steeds moeilijker op te vangen."

'Meer dan een winkel'
Dit zou niet alleen betekenen dat PostNL mogelijk uit Ravenstein verdwijnt, maar ook het uitgebreide assortiment aan producten en diensten dat de winkel biedt. "Het is een stukje leefbaarheid dat verdwijnt voor de inwoners van het stadje en de omliggende dorpen en service die verdwijnt voor bedrijven. Onze winkel vormt een vraagbaak voor ouderen en toeristen en heeft ook een rol bij verenigingen en evenementen voor bijvoorbeeld sponsoring, kaartverkoop en als posterpunt."

Kunt u mee het tij keren?
Kim: “De omzet van de winkel is alle jaren nog gestegen. Maar het staat niet voldoende in verhouding tot de verlagingen van post. Inspringen op behoeften hebben we al die jaren heel bewust gedaan. In het afgelopen jaar zijn we zelfs ook samenwerkingen aangegaan met de bedrijven Tandenborstel.com en Mode Accent, volgens het shop-in-shop principe.”

Alleen hulp van buitenaf, samenwerking met nog een aantal andere partijen of een goed idee dat op korte termijn de omzet kan opstuwen, kunnen wellicht nog uitkomst bieden.
Kim en Wim doen dan ook aan alle inwoners uit de omgeving een oproep om mee te denken en vooral ook om inkopen in de 'dorpswinkel' te blijven doen. "Aan lokale ondernemers kunnen wij verkoop- en presentatieruimte beschikbaar stellen of andere ondersteunende activiteiten." Meer info: bel 0486-414612 of mail naar info@postkantoorravenstein.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties