Ravenstein

Vliegvakantie vanaf Düsseldorf voordelig voor Oost-Brabant

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Een vliegvakantie boeken vanaf Düsseldorf heeft veel voordelen. Veel mensen uit de grensgebieden in Oost-Brabant zien dit steeds vaker in. Naast dat de vakantie vaak goedkoper aangeboden wordt, is de luchthaven net over de grens goed te bereiken en soms zelfs dichterbij dan Schiphol.

Het grootste voordeel blijft de prijs. De luchthavenbelasting ligt in Duitsland lager, wat de vliegtickets goedkoper maakt. Wat velen daarnaast nog wel eens vergeten bij het boeken van een reis vanaf een Nederlandse luchthaven, is dat de koffers hier nog niet bij inbegrepen zijn. De kosten voor ruimbagage rijzen de pan uit, wat de Duitse luchthaven weer aantrekkelijk maakt. Hier is de ruimbagage namelijk altijd inbegrepen.
Nog een ander voordeel: in Duitsland gelden er andere vakantieperiodes dan in Nederland, wat kan schelen in prijs en drukte op de luchthaven. Qua openbaar vervoer is Düsseldorf ook goed bereikbaar. Vanaf Arnhem gaat er een rechtstreekse stoptrein of de ICE met overstap. Ga je met de auto? Ook dit is voordelig, aangezien de parkeerkosten voor lang parkeren hier lager liggen. Zo is acht dagen parkeren op Schiphol in de zomervakantie te boeken vanaf 62,50 euro en op Düsseldorf Airport vanaf 39 euro.

Boeken in Nederland
Wat nog wel eens wordt vergeten, is dat bij Nederlandse reisbureaus ook vliegvakanties vanaf Düsseldorf geboekt worden. Het contact met de klant verloopt geheel in het Nederlands, dit in tegenstelling tot wanneer je de reis bij een Duits reisbureau of een Duitse website zou boeken. Meestal zijn alleen de reispapieren nog (deels) in het Duits. Bij vragen of problemen neemt het reisbureau zelf contact op met de Duitse reisorganisatie. Zo heb je wel de lusten, maar niet de lasten.

Reisbureau Reisgraag.nl
Bij Reisbureau Reisgraag.nl in Ravenstein merken ze ook dat steeds meer klanten vragen naar de mogelijkheden voor vertrek vanaf Düsseldorf of Weeze. "Als je in het oosten van het land woont, zijn deze luchthavens vaak makkelijker te bereiken dan Schiphol", weet Thomas Lenting van Reisbureau Reisgraag.nl. "Ook zien wij dat de prijzen gewoon veel lager liggen, wat voor een gezin al snel honderden euro's kan schelen. Daarnaast vinden veel klanten het een voordeel dat de ruimbagage is inbegrepen bij de prijs."

Reisbureau Reisgraag.nl zit aan Stationssingel 120e in Ravenstein. Kijk voor de mogelijkheden en meer informatie op www.reisgraag.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties