Ravenstein

Verlossing in De Keurvorst - Column Theo van Duren

Door Theo van Duren

Via Google was ik op zoek was naar een gedicht over de dood dat ik ooit had gelezen en dat ik erg mooi vond, maar waarvan ik de titel niet meer wist noch de naam van de dichter. Nou gaat het met googelen net zoals het vroeger ging met de encyclopedie: je wil iets weten over paalwormen, dan blijf je even hangen bij de perzik, dan zie je weer iets over Perzië wat je interesseert en dan weet je niet meer wat je wilde opzoeken. Zo kwam ik nu via wat omwegen terecht bij de site van MOM, wat staat voor Magnum Opus Ministries. Daaronder de afbeelding van een driehoekig oog met daarin als pupil de aardbol en daaronder de aansporing om je te gaan verdiepen in ‘De Gouden Christus Energie en jouw transformatie.’ Hoewel je dan meestal wel weet hoe laat het ongeveer is, kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Want het boeit me mateloos wat de mens aan surrogaat bedenkt nu de kerk is afgeschaft:

‘De Gouden Christus Energie is de Energie van Liefde. Het is de oorspronkelijke Energie van waaruit het idee van afgescheidenheid, de grote illusie, begon. Dit idee sluit de gedachte in dat we afgescheiden zijn van God (Bron, Eenheid, Perfectie, Eeuwigheid, Heelheid, het Veld van Oneindige Mogelijkheden, enz.) Als zodanig kan het binnen de manifestatie uiterst subtiel, transformatief, krachtig en weldadig zijn.’

De zucht naar verlossing moet groot zijn voor een ieder die zich na het lezen van deze tekst onmiddellijk aanmeldt. Maar waar je in de kerk met vijftig cent in de collecteschaal een heel eind verlost bent, moet hier 1600 euro neergeteld worden. Op de foto’s van de bijeenkomsten zijn opvallend veel vrouwen te zien van rond de vijfenveertig jaar. Ik begrijp hun wanhoop. Manlief hangt met zijn bierbuik voor de buis en de kinderen zijn de deur uit nadat ze eerst een aanslag hebben gepleegd op je lichaam en daarna op je geest. En dat was het dan. Dan moet er getransformeerd worden. MOM weet hoe:

‘Alle genezing is van de geest! Alle transformatie van het lichaam volgt altijd op de genezing van de geest. De DNA en RNA in de hersencellen veranderen, wat verlichting mogelijk maakt. Het denkcentrum verschuift van de pariëtale hersenkwab rechtsachter naar de frontale hersenkwab, die synchroon functioneert met het derde oog. In het lichaam is water de belangrijkste geleider van energie. Om de transformatie op celniveau te ondersteunen, adviseren wij dan ook om veel water te drinken.’

Lieve vrouwen van rond de vijfenveertig, stink er niet in. De transformatie waar MOM op doelt, betreft die van het geld van uw portemonnee naar die van hun. Laat ook uw denkcentrum niet verschuiven naar de frontale hersenkwab en drink geen water. Als u verlossing wilt, doe dan als ik en kom op donderdagavond naar stadsherberg De Keurvorst in Ravenstein. Schaakclub Groot Ravenstein is er, evenals biljartclub Bets. Daar klinkt de onbevangen gulle lach terwijl de Gouden Stralen stromen uit de Tap van Han. Daar transformeer je met het vorderen van de avond van de tobbende mens die de zin van het leven niet meer ziet, naar de vrolijke mens die de zin van het leven niet meer ziet. En met een beetje geluk houden we je nog vrij ook.

Theo van Duren

P.S. Even wat reclame. Deze column staat in mijn boek ‘Einde stiltegebied’. Ik heb het boek zelf ook gelezen en het is echt een aanrader. Koop het zou ik zeggen. In Schaijk bij de Bruna, in Herpen bij Van den Oever en in Ravestein bij het postkantoor. Of bestel het bij Bol.com.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties