Ravenstein

Verbouwing Raadhuis Ravenstein van start

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Dinsdag 13 april ondertekenden bouwbedrijf Berghege en de gemeente Oss de aannemingsovereenkomst voor de verbouwing van het Raadhuis in Ravenstein.

De ondertekening van de aannemingsovereenkomst met Gilbert Ceelen en Jantine Smulders.

De hand konden Gilbert Ceelen (directeur Berghege) en Jantine Smulders (projectleider bouw bij de gemeente Oss) niet schudden vanwege de coronamaatregelen. Wel kijken ze beiden uit naar een plezierige samenwerking om van dit monumentale pand weer een levendig gebouw te maken.

De huurder wordt Donato’s Gewoon Bijzonder. Die vestigt een winkel en een restaurant in het historische pand. Daarnaast vinden de Heemkundekring, het Toeristisch Informatiepunt Ravenstein (TIR) en het Gilde een onderkomen in het gebouw. Door de verbouwing kan het Raadhuis dus ook in de toekomst bezocht worden door de inwoners. Naar verwachting is de verbouwing eind 2021 gereed.

Gilbert Ceelen: “Wij zijn er als Berghege trots op een bijdrage te mogen leveren aan nieuwe invulling van dit karakteristieke pand, dat zo’n prominente plek inneemt in het historische centrum van Ravenstein. Een dergelijke herbestemming op een binnenstedelijk locatie sluit goed aan bij onze focus en expertise. We hebben namelijk al veel ervaring met vernieuwbouw van rijksmonumenten. En ook werken op een krappe bouwplaats in hartje centrum is ons niet vreemd. We gaan er iets heel moois van maken!”

Vanaf aanvang van het initiatief is Annemieke Verstraten vanuit de gemeente Oss als projectleider betrokken bij de herbestemming van het Raadhuis in Ravenstein. Zij geeft aan trots te zijn dat de verbouwing van het Raadhuis nu een feit is.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties