Ravenstein

Utrecht valt voor Van Platen

Door Theo van Duren

Geestdrift na adembenemende uitvoering ‘C’est déja du passé’ door Groot Omroepkoor in concertzaal TivoliVredenburg.

Als na negen minuten het slotakkoord klinkt van ‘C’est déja du passé’ en dirigent Gijs Leenaars na het wegsterven van de laatste noot met een subtiele handbeweging afslaat, blijft het stil in de zaal. Secondenlang lijkt het niet door te dringen dat het voorbij is. Dan eindelijk wordt de ban gebroken. Een donderend ovationeel applaus klatert van de tribunes en met gejuich en ‘Bravo’-geroep wordt Mark van Platen van de tribune naar het podium geleid om daar van dirigent, koor en publiek op modeste wijze alle lof, jubel en bloemen in ontvangst te nemen.

Uw chef Staatspersbureau is geen recensent en beschikt niet over de benodigde vocabulaire om de indrukwekkende schoonheid van dit koorwerk te beschrijven. Maar landgenoten, laat ik er dit van zeggen: we mogen trots zijn op deze geniale en toch zo bescheiden zoon van de Vrijstaat. Weliswaar is het concert voorbij, maar gelukkig is het uitgezonden door Radio 4 en nog terug te beluisteren via de link: https://www.nporadio4.nl/gids-gemist/2019-03-8 

Dan tot slot nog iets over de foto’s. Die zijn beroerd. Uw chef Staatspersbureau ging er vanuit dat het wel snor zat, met naast hem een broer die tevens cineast is. Maar filmen is blijkbaar toch een geheel ander vak dan fotograferen.

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties