Ravenstein

Hoera!

Universiteit Ravenstein ontwikkelt virus waar je van opknapt

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN - Van zowat alles op aarde heb je twee varianten: een goede en een slechte. Zo heb je goede bacteriën en slechte bacteriën; goed weer en slecht weer; goed volk en slecht volk; goed bier en slecht bier. Dit geldt helaas niet voor virussen. Die zijn alleen maar slecht. Door en door slecht. Er zijn er ruim 100 miljoen. En het is nauwelijks te geloven: er is er niet één waar je van opknapt. Daar gaat de vrijstaat iets aan doen.

Want wat is het goede nieuws: de universiteit van Ravenstein heeft opdracht gekregen om een virus te ontwikkelen waar je op vooruit gaat als je ermee wordt besmet. Waar moet u aan denken?

Bijvoorbeeld een virus dat je in plaats van een kraakstem in een keer een prachtige stem krijgt en geweldig kunt zingen. Als het dan ook nog eens besmettelijk is, kun je je vrienden en vriendinnen bellen: 'Hoera, ik het vocalovirus. Kom even langs!' Met zo'n virus kun je dus gewoon je eigen koor bij elkaar hoesten.

Of bijvoorbeeld een virus dat je in een keer alles snapt als je ermee besmet wordt. Dus dat iemand uitlegt dat de zeespiegel omlaag moet en dat we daarom van het gas af moeten, dat je je houtkachel de deur uit moet doen; dat we in Canada duizenden hectares bos omkappen en de bomen per boot hiernaartoe brengen en verbranden en dat we gelijktijdig hier 40 miljoen bomen gaan aanplanten. En dat je dat dan snapt. Zo'n virus dus. Ook heel aardig, zeker nu met de carnavalsdagen, zou een virus zijn dat ervoor zorgt dat de kans op een kater afneemt naarmate je meer bier drinkt.

Leve de universiteit van Ravenstein en leve de vrijstaat! Fijne carnaval en houd de moed erin.

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties