Ravenstein

Landsraad: ‘Den Bosch mag vallen. Dankzij Willy hebben we hun bollen’

Tiendrecht verleend aan Willy van Mook

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN - De Landsraad heeft dinsdagmiddag officieel bekendgemaakt dat het prestigieuze Tiendrecht is toegekend aan Willy van Mook, bakker te Ravenstein. Overdonderd door emoties namen Willy en Carla de hieraan verbonden fraaie oorkonde in ontvangst. "Een droom komt uit", zegt Carla ontroerd. Willy knikt beamend terwijl hij toevoegt: "We hebben er heel hard voor gewerkt, jarenlang. Eindelijk hebben we dan het recht verworven om maandelijks tien euro te mogen overmaken naar de schatkist van de vrijstaat".

In de bijgevoegde lofrede van de schout van Ravenstein worden de verdiensten van Willy uitvoerig beschreven. Vooral zijn moed wordt geroemd om zich op buitenlands grondgebied te wagen en zich bij Jan de Groot te bekwamen in het bakken van een bijzondere patisserie: de Bossche bol. "Het enige goeie wat uit Den Bosch komt, is de Bossche bol", schrijft de Landsraad. "We hoeven ons gelukkig geen zorgen te maken als die stad weer eens belegerd wordt. Den Bosch mag vallen. Want dankzij Willy hebben we hun bollen".

De Landsraad feliciteert Willy en Carla van harte en spreekt de hoop uit dat ze nog tot in lengte van jaren het volk van de vrijstaat mogen verblijden met hun verrukkelijke bollen.

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties