Ravenstein

Tien jaar Leerlooierij Museum Ravenstein

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - In het weekend van 22 en 23 juni viert de Stichting Leerlooierij Suermondt haar tienjarig bestaan met een bijzonder programma.

Het museum is ondergebracht in een looischuur aan de Walstraat en is een overblijfsel van de voormalige ‘Stoom- en Schoenlederfabriek Firma Ignaat Suermondt’ Het is het ‘laatste restje’ van de 19e -eeuwse industriële bebouwing op de oude stadswal in Ravenstein.
De collectie van het museum bestaat uit prachtige oude machines, handgereedschap en veel documentatie over het looien van leer en over de bekendste toepassingen van leer zoals schoenen. Bovendien is veel historisch foto- en filmmateriaal aanwezig. In de bijbehorende stadstuin zal tijdens dit weekend aandacht besteed worden aan kunst en ambachten.

Puzzeltocht
Voor het hele gezin is een puzzeltocht door Ravenstein uitgezet langs een aantal bijzondere monumenten, zoals het leerlooierijmuseum, de smederij, de molen met de brouwerij en de bakkerij en langs het Toeristisch Informatie Centrum.
De stadstuin en het museum worden door enthousiaste vrijwilligers onderhouden. In het seizoen is de tuin elke dag open van negen tot vijf uur. Elk weekend is ook het museum open van een tot vijf uur. Bovendien worden er op afspraak rondleidingen verzorgd. Zie voor details www.leerlooierijravenstein.nl  of www.toerismeravenstein.nl

Programma
Het programma voor het jubileumweekend is:
22 juni, van 13 tot 17 uur: Ambachten en demonstraties, een workshop leer voor de kinderen en een puzzeltocht voor het hele gezin. Het geheel wordt muzikaal omlijst door blaaskapel ’t Kon.
23 juni, van 13 tot 17 uur: Workshop leer voor de kinderen, een puzzeltocht voor het hele gezin en een Grachtenconcert door de Big Band Ravenstein en het koor Mix of Music.

Leerlooierij Museum Ravenstein is gelegen aan de Walstraat 20 (aan de gracht achter Vidi-Reo) in Ravenstein.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties