Ravenstein

Thema-avond over cultureel religieus erfgoed en Luciakerk Ravenstein

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Henriëtte Renders, raadslid voor D66 Oss en inwoner van Ravenstein, verzorgt dinsdag 6 maart een thema-avond voor alle inwoners van Ravenstein en omstreken. De bijeenkomst vindt plaats in Wilskracht Stadsbrouwerij (molen) en begint om 20 uur. Onderwerp is het cultureel religieus erfgoed en de Luciakerk Ravenstein. Entree is gratis.

De gemeente Oss heeft ruim zestig kerken en kloosters waarvan een aantal in de toekomst een andere bestemming moet krijgen. Intussen staat de Luciakerk in Ravenstein alweer anderhalf jaar leeg. Inwoners willen weten hoe het nu zit met de renovatie. Er heerst veel onzekerheid.

Wat is de toekomstige functie van de Luciakerk, naast de kerkdiensten? Alle inwoners van Ravenstein en omgeving worden uitgenodigd om met elkaar in debat te gaan.

Sprekers zijn Marloes van de Hei, adviseur Erfgoed Brabant en beleidsmedewerker cultuurhistorie provincie Noord-Brabant, wethouder Johan van der Schoot en Leon van Liebergen, oud conservator-directeur MRK Uden.

Gespreksleider is Wies van Leeuwen, oud-beleidsmedewerker cultuurhistorie van de provincie Noord-Brabant en hoeder van Brabants Erfgoed.

|Doorsturen

Wouter

2018-02-20 19:46:14

Ik vind het vreemd dat voor de bijeenkomst m.b.t. de Sint-Luciakerk geen afvaardiging van de parochie het woord krijgt.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties