Ravenstein

Terugblik op nieuwjaarsconcert OBK Ravenstein

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Men kon zich zondag 5 januari in Vidi Reo in Ravenstein onderdompelen in betoverende klanken van Stadsharmonie OBK. Dirigent Peter Smits koos dit keer voor het thema Componisten in concert. De sfeer werd verhoogd door de kleurige en mooie galakleding van de dames orkestleden en het stijlvolle zwart van de heren. Twee met rozen gevulde baritons op het podium maakten het plaatje compleet.

OBK heeft inmiddels een ruim repertoire opgebouwd. Daar kan de muziek van dit concert aan toegevoegd worden. Het waren geen eenvoudige stukken om te spelen. Smits ging de uitdaging aan met zijn harmonie. Daarmee is het niveau van OBK weer een treetje gestegen. Gespeeld werden onder meer het thema uit de Notenkraker van Tchaikovsky, Hobbits uit Lord of the Rings, Willem Tell Overture van Rossini, Oblivion van Astor Piazzolla en diverse andere werken van de Nederlandse componisten Jan en Jacob de Haan.
De harmonieuze klanken van de hout- en koperblazers, aangevuld met prima slagwerk vonden hun weg in een volle zaal met enthousiast publiek. Smits nam zelf de inleiding van de muziekwerken voor zijn rekening. Behalve serieuze achtergrondinformatie van de composities vertelde hij op een RTL-Boulevard geënte manier pikante roddeltjes over het leven van de componisten zelf.

Jubilarissen
Tijdens het concert werden ook twee jubilarissen gehuldigd. Fluitiste Rian van Demen vanwege haar veertigjarig lidmaatschap en hoornist Theo Strik, die 60 jaar lidmaatschap achter zijn naam mag schrijven. Beiden kregen een persoonlijk dankwoord en ontvingen een oorkonde en een prachtige bos bloemen. Het bestuur had ook een verassing in petto voor Bart Verhoeven. Hij was 22 jaar lang gastheer en kastelein in Vidi Reo en heeft zich in al die jaren ingezet voor een prettige sfeer en goede faciliteiten voor onder meer de stadsharmonie.

Zoals gebruikelijk eindigde het concert met de Ravensteinse Feestmarsch waarbij het publiek uit volle borst meezong. Zaterdag 27 juni sluit OBK het seizoen af met het Brouwerijconcert in het heemkundepark van Ravenstein. Een ieder is dan ook van harte welkom om op muzikale wijze de zomer in te luiden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties