Ravenstein

Taalcoachbijeenkomst Zorgcoöperatie Ravenstein groot succes

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - De samenwerking tussen zorgcoöperatie Ravenstein en Vluchtelingenwerk Oss werd onlangs bezegeld tijdens een enthousiasmerende bijeenkomst. Resultaat is dat zes leden van de zorgcoöperatie aan de slag gaan als taalcoach voor vluchteling-cursisten die in Ravenstein en omstreken wonen. De taalcoaches worden ondersteund door Vluchtelingenwerk en de zorgcoöperatie.

Ze hingen nog net niet met de benen buiten, maar vol was het wel. De oriënterende bijeenkomst over het bieden van taalondersteuning aan vluchtelingen, die in Ravenstein en omstreken wonen, was een groot succes. Gastheer Willie Peters was blij verrast met de grote opkomst. Nelly Kuijpers van Vluchtelingenwerk Oss vertelde een aanstekelijk en duidelijk verhaal over de taken van de taalcoach. Zes leden van de zorgcoöperatie gaven zich spontaan op. Zij willen aan de slag. Twee anderen beraden zich nog en een derde lid, is al langere tijd actief als taalcoach en sluit aan bij deze taalcoachgroep.

Aan de slag
Deze taalcoachgroep gaat aan het werk. Ieder krijgt een cursist in Ravenstein of omstreken, die ze begeleiden op het moeilijke pad van het leren van onze taal. Deze taalcoaches worden begeleid door Nelly Kuijpers van Vluchtelingenwerk. Ieder kwartaal komt de taalcoachgroep bij elkaar in onze ontmoetingsruimte om ervaringen uit te wisselen en elkaar te stimuleren. Er werden al plannen gesmeed voor het gebruik van de ontmoetingsruimte van de zorgcöoperatie voor gezellige uitwisselingsbijeenkomsten tussen de cursisten onderling, of tussen cursisten en andere leden van onze coöperatie. 

Meer weten?
Heb je ook interesse? Op de website van zorgcooöperatie Ravenstein staat het complete verslag van de bijeenkomst. Willie Peters is natuurlijk ook bereid informatie te geven. Adresgegevens vind je ook op www.zorgcooperatieravenstein.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties