Ravenstein

Presentatie in Ravenstein van ballroomformatieteam

Sway of Life bereidt zich voor op WK in Rusland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - In sporthal Hoge Graaf in Ravenstein wordt hard getraind voor een wereldkampioenschap. Het ballroomformatieteam Sway of Life is drie keer per week aanwezig om zich voor te bereiden op deze internationale wedstrijd. De groep pakte vorig jaar in Almere de Nederlandse titel en mag daarom zaterdag 7 september ons land vertegenwoordigen op het WK in Moskou. Twee weken voordat ze het zover is, houden ze een generale repetitie in vol ornaat. Wil je weten wat formatieballroomdansen inhoudt? Kom dan zondag 25 augustus kijken in Ravenstein.

Een ballroomformatieteam bestaat uit acht man-vrouwkoppels met een aantal reserves. De heren allemaal strak in het pak, de dames in prachtig zwierende ballroomjurken. Het showelement is een zeer belangrijk onderdeel bij deze danssport: glitter en glamour. Dat begint al bij de presentatie. Iedereen dezelfde outfit, dezelfde haarkleur, dezelfde teint. Zoveel mogelijk identiek aan elkaar. Een kür duurt zes minuten. In die tijd worden vijf dansen behandeld: slow foxtrot, quickstep, Engelse wals, Weense wals en de tango. Het is de bedoeling dat dit vloeiend in elkaar overloopt. De acht koppels maken constant nieuwe figuren op de dansvloer, waarbij de heren leiden en de dames shinen. Daarom is de sport het leukst om van boven te kijken. Dan zie je echt wat ze doen.

'Veel potentie'
Sway of Life wordt getraind door WK-finalisten Roel Findhammer en Claudia Jansen uit Maren-Kessel. Met een enthousiaste groep dansers zijn zij de uitdaging aangegaan om op het internationale speelveld het Nederlandse visitekaartje af te geven. In de slechts anderhalf jaar dat het team bestaat, is al veel bereikt. “Het is mooi om te zien hoe snel mensen die eerst vreemden voor elkaar waren, nu zo goed samenwerken”, vindt Claudia. “De dansers zijn heel fanatiek. Dat moet ook wel als je iets wil bereiken. Het is een goede groep met veel potentie. Daarom is het mooi dat we op het hoogste niveau mee mogen doen. Dan krijgen de dansers de intensiteit en beleving van andere groepen mee. Daar kunnen ze veel van leren. In andere landen, zoals Rusland, zijn het professionele teams die vier à vijf uur per dag met de sport bezig zijn. Onze groep bestaat uit studenten en mensen met een baan die twee of drie keer per week een aantal uur trainen. Een finaleplaats is niet realistisch, maar het zou mooi zijn als we bij de laatste twaalf in de halve finale komen.”

'Prestatie neerzetten'
Een van de leden van Sway of Life is Shelley Gill uit Oss. Ze danst al bijna haar hele leven, maar had tot een jaar geleden niet van formatieballroomdansen gehoord. Ze zocht een nieuwe uitdaging en is er blanco ingestapt. “Na de eerste training was ik al verkocht”, lacht ze. “Het is leuk om met z'n allen samen zo'n prestatie neer te zetten.”
Het vergt een goede planning om alle dansers in vol tenue te krijgen voor een wedstrijd. “Er is een strak schema waarin iedereen zijn eigen taak heeft”, licht Shelley toe. “Om te kijken of dit gestroomlijnd gaat, houden we zondag 25 augustus een generale repetitie. Die dag gaan we in full glam, met alles erop en eraan. We maken allemaal onze haren zwart. Dat doen we op dezelfde manier als Elvis Presley dat deed: met schoensmeer. Ook gebruiken we veel haarlak om alles identiek te krijgen. Heel veel haarlak.”

Generale repetitie
Heb je belangstelling om de generale repetitie en teampresentatie op zondag 25 augustus bij te wonen? Reserveer nu dan vast je kaartje via info@dsvswayoflife.nl. De entree bedraagt 10 euro. Dit is om een deel van de kosten te dekken. De reis moet de groep namelijk zelf bekostigen. Kom in sporthal Hoge Graaf in Ravenstein genieten van de swingende kür in vol ornaat. Er zijn hapjes, drankjes en een loterij met mooie prijzen. Je kunt ook meedoen aan een dansworkshop. De deuren gaan om 19.30 uur open. De presentatie duurt van 20 tot 21.30 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties