Ravenstein

Stichting Smederij Verhoeven in Ravenstein zoekt vrienden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Stichting Smederij Verhoeven heeft plannen gemaakt om van de historische smederij aan de Landpoortstraat in Ravenstein een toeristische trekpleister te maken.

In grote lijnen komt het er op neer, dat schooljeugd, toeristen, personeelsuitstapjes en toevallige passanten informatie en uitleg kunnen krijgen over het ambacht van de smid en zijn gereedschap. Bij gelegenheden kan men er ook een smid aan het werk zien. Deze plannen sluiten aan bij het streven van de gemeente Oss om Ravenstein te profileren als stadje van ambachtelijke vaardigheden.

Om de openstellingen te kunnen realiseren is er veel geld nodig, dat gebruikt zal worden om de smederij te restaureren en aan te passen. Naast het zoeken naar grote sponsoren wil het bestuur van de stichting ook een beroep doen op de inwoners van Ravenstein. Daarom worden er in week 25 (18–24 juni) huis aan huis flyers bezorgd waarin gevraagd wordt vriend(in) te worden van de stichting. Dit betekent dat men bereid is een jaarlijkse bijdrage over te maken. Op de flyer en ook op www.smederijverhoeven.nl staat hoe dat werkt. De stichting is een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Daarmee geldt voor donateurs een extra fiscale giftenaftrek.

Het bestuur hoopt op een warme en uitgebreide vriendenkring.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties