Ravenstein

Stichting Smederij Verhoeven doet mee aan RaboClubSupport

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Stichting Smederij Verhoeven doet ook dit jaar weer mee aan de actie RaboClubSupport. De stemperiode loopt nog tot en met 25 oktober.

De stichting is in 2017 opgericht met het doel de historische smederij aan de Landpoortstraat te Ravenstein te behouden en deze zoveel mogelijk ambachtelijk, educatief en toeristisch-recreatief open te stellen voor een breed publiek. De plannen om de kleinschalige werkplaats te restaureren en te activeren sluiten aan bij het streven van de gemeente Oss om Ravenstein als stadje van ambachtelijke vaardigheden te profileren. De realisatie gebeurt met de inzet van vele vrijwilligers.
"Stem op ons en draag daarmee bij aan het behoud van cultureel erfgoed in Ravenstein", laat de stichting weten. "De opbrengst zal besteed worden aan het herstel van oude machines en technieken, zoals deze weleer gebruikt werden. Op deze manier zullen bezoekers van de historische smederij tijdens openstellingen kunnen zien hoe het oude ambacht van smid vroeger werd uitgeoefend."

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties