Ravenstein

Stichting Anna Lucia Ravenstein start met renovatie en restauratie Luciakerk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Op 27 september is de overeenkomst gesloten en de samenwerking gestart tussen de Stichting Anna Lucia Ravenstein en bureau Hylkema Erfgoed Advies en Ontwerp voor de begeleiding van de renovatie en restauratie van de Luciakerk in Ravenstein.

Op de foto van links naar rechts: Arjan Calatz (voorzitter Lucia Stichting) Jan van Zelst (directeur Hylkema), Cor Strik (bestuurslid Lucia Stichting).

"Het is van groot belang om niet stil te blijven staan, maar om een strategisch plan te ontwikkelen voor het duurzaam renoveren én restaureren van de Lucia", zegt voorzitter Arjan Calatz namens de Stichting Anna Lucia Ravenstein. "De eerste, en misschien wel de belangrijkste stap. Het cascogebouw stabiel maken voor de toekomst heeft prioriteit. Daarin wordt het noodzakelijke en achterstallige onderhoud meegenomen. Alleen zo kunnen we dit monument voor Ravenstein behouden."

Hylkema Erfgoed is gespecialiseerd in monumentenzorg, herontwikkeling en architectuur. Zij gaan de renovatie en restauratie van de Lucia begeleiden. Calatz: "Samen met Hylkema voegen we een nieuw hoofdstuk toe aan de historie van dit gebouw."

Commerciële activiteiten
Naast de forse investeringsbegroting voor renovatie en restauratie, die door giften en subsidies moeten worden worden gerealiseerd, zijn volgens de stichting commerciële activiteiten noodzakelijk om jaarlijks 50.000 euro beschikbaar te hebben voor de instandhouding en exploitatie van de Lucia. "Het plan voor de nieuwe activiteiten van de Lucia bevat de herbestemming waarin, naast commerciële activiteiten, ruimte wordt gecreëerd voor religie, spiritualiteit, doop-, trouw- en rouwbijeenkomsten."

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties