Ravenstein

Vrijstaatvlag wappert weer op Schwanenburgtoren na bliksemactie via spoor

Stamtafel herenigt Hertogdom Kleef met Vrijstaat

Door Theo van Duren

KLEEF - Met een stoutmoedige actie hebben leden van de Ravensteinse Stamtafel de vrijstaatvlag weten te hijsen op de toren van kasteel Schwanenburg in Kleef. Hiermee is de eeuwenlange band tussen het Land van Ravenstein en het hertogdom Kleef hersteld. De impact van deze symbolische handeling op de internationale staatsrechtelijke verhoudingen is enorm. Een nieuw machtsblok is gevormd in het hart van Europa. Zowel in Den Haag als Bonn zitten ze met de handen in haar, zo blijkt. Want nog steeds is er geen officiële reactie naar buiten gebracht.

Na de verrassingsaanval per spoor en de succesvolle bestorming van het kasteel tonen de schout van Ravenstein en de thesaurier tonen trots de vlag alvorens hem hoog in de toren vrijelijk te laten wapperen boven het hertogdom!

Dat uitgerekend de Stamtafel tot deze actie besloot, mag geen verrassing heten.
Dit verheven genootschap bespreekt wekelijks in De Keurvorst de toestand in de wereld en treedt handelend op als het landsbelang erom vraagt. In dit geval de hereniging met het hertogdom Kleef. Een verbond waar zowel de Hollandse als de Duitse regering benauwd voor zijn en dus koste wat kost willen voorkomen. De actie moest dan ook heimelijk en snel worden uitgevoerd. Door de aanval zowel incognito als per spoor uit te voeren, was het verrassingseffect optimaal toen de bestorming van de Zwanenburcht werd ingezet. Zonder noemenswaardige tegenstand kon het kasteel worden ingenomen en de vrijstaatvlag gehesen.
Een machtige alliantie is herboren. Leve de vrijstaat!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties