Ravenstein

SDDL/VV Ravenstein JO13-1 naar districtfinalewedstrijden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Het team JO13-1 van SDDL/VV Ravenstein won op zaterdag 1 juni met 4-2 de regiofinale van Excellent/SVS/Westerbeekse uit Oploo. Met deze overwinning heeft het jeugdteam zich geplaatst voor de districtfinalewedstrijden op 15 juni op het sportpark van UDI’19 in Uden. SDDL/VV Ravenstein strijdt dan om de titel bekerkampioen van district Zuid 2, de oostelijke helft van Noord-Brabant en Limburg.

De regiofinale had alles wat een finale spannend maakt. De tegenstander Excellent/SVS/Westerbeekse wist er een spannende wedstrijd van te maken. Al na enkele minuten wist de rechterspits het net te vinden. De supporters stonden dubbeldik achter de reclameborden en lieten dan ook van zich horen toen Hidde Suppers de gelijkmaker maakte na een één-tegen-één-confrontatie met de keeper. Daarvoor wist hij meerdere verdedigers met een slalom en een onverwachte buitenkant voet op het verkeerde been te zetten. Het werd 1-1, wat zeer verdiend was.
Met Hidde op stoom wist het VESTA-team voor rust meer kansen te creëren. Nog voor rust wist Hidde zowel 1-2 als 1-3 te maken. De één was nog mooier dan de ander. Voor deze onvervalste hattrick had hij slechts vier kansen nodig. SDDL/VV Ravenstein kwam na de rust echter weer snel in de problemen. Wederom na enkele minuten werd de spanning opgevoerd door een afstandsschot van zeker 30 meter. Dit schot belandde net onder de lat waar Casper van der Hurk onmogelijk bij kon; 2-3.

De hitte had grote invloed op veel van de spelers. De druk werd door Excellent opgevoerd met een serie aan hoekschoppen tot gevolg. Deze werden echter niet verzilverd. SDDL/VV Ravenstein maakte veel gebruik van de flanken. Keer op keer werd Derek Schrijvers gevonden. Uiteindelijk werd 10 minuten voor tijd de dreiging omgezet in een doelpunt. Vanuit een hoekschop werd een hard schot van Derek via een tegenspeler hoog in het net gewerkt, wat resulteerde in een verdiende 4-2 overwinning.

Na de wedstrijd kreeg aanvoerder Niek Theunissen de beker overhandigd van de KNVB-afgevaardigde. Met veel applaus, Bengaals vuur en taart werd de bekerwinst gevierd. Eenmaal terug in Ravenstein werd zoals gebruikelijk het feest voortgezet op de huifkar. Met een toer door het stadje en omgeving werd iedereen op de hoogte gebracht van de winst. Ook op de laatste locatie in Onder d'n Plag in Demen werden de jongens na het tonen van de cup toegezongen door een grote groep voetballiefhebbers.

Uden
Door deze prestatie heeft het team zich weten te plaatsen voor het bekertoernooi op 15 juni bij UDI'19. Daar zullen ze strijden om het bekerkampioenschap van district Zuid 2. In totaal worden drie wedstrijden gespeeld. Om 10.15 uur tegen FC Hoensbroek, om 11.45 uur tegen ST SVEB/Sporting uit Broekhuizenvorst en om 13.15 uur tegen Liessel. De spelers van SDDL/VV Ravenstein roepen alle supporters uit de omgeving op naar de wedstrijden te komen kijken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties