Ravenstein

Schout van Ravenstein schrijft historie

Door Theo van Duren

Martin Jan van Mourik presenteert zijn boek over Adolf en Philips van Kleef. Een boek over heldenmoed, verloren liefdes, geheime verbonden en over de betoverend mooie Maria van Bourgondië die zo jammerlijk aan haar eind kwam. Kopen dat boek. Je leest het in één adem uit.

Wat een schout hebben we toch in de hofstad. Als rechtsgeleerde legt hij onvermoeibaar aan de Hollanders uit waarom ze niet deugen; als archeoloog graaft hij in zijn eigen tuin een bolwerk op uit 1509; als kustwacht houdt hij de noordgrens in de gaten; als voorzitter van het loterijfonds knokt hij voor het behoud van de Luciakerk en als beschermheer van het Barbaragilde waakt hij over de verdediging van de stad. De resterende uurtjes zal hij gebruiken om te slapen, zou je denken. Nee hoor. Die tijd gebruikt hij om boeken te schrijven.
En wat voor boeken. Het maakt niet uit waar Van Mourik over schrijft, het is altijd boeiend. Hij pakt je bij je nekvel en lichtvoetig vertellend neemt hij je mee naar de tijden van de Heren van Ravenstein. Let wel op wanneer je eraan begint. Want je legt het pas weer weg als je het uit hebt.

Het boek is vanaf 6 september voor 20 euro verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (TIR), Derijks boekhandel in Oss en boekhandel Maashorst Libris in Uden.

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties