Ravenstein

Rob Pluijm stopt na 21 jaar met fotostudio in Ravenstein

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Rob Pluijm heeft besloten per 1 januari te stoppen met zijn fotostudio in het centrum van Ravenstein. Hij gaat zich richten op zijn tak Pluijm FineArt.

Vakfotograaf Rob Pluijm zit nu 21 jaar met zijn studio, die in de beginjaren deels een fotowinkel was, aan de Marktstraat in Ravenstein. Hij maakte er in die jaren ontelbare foto’s van allerlei mensen en groepen. Meerdere van die foto’s werden bekroond met nationale en internationale prijzen. De keuze om te stoppen gaat hem dan ook aan het hart. “Ik ben er al een aantal jaren in mijn hoofd mee bezig. De beslissing was zeker niet makkelijk.”
Het was een keuze die hij als ondernemer moest maken. “Portretfotografen in heel Nederland merken dat het aantal opdrachten terugloopt. Het maken van foto’s is laagdrempeliger geworden en er is dus meer concurrentie uit allerlei hoeken. Ook hangt er bij mensen minder vaak een gezinsfoto in de woonkamer. Ik heb daarom besloten om mij helemaal op FineArt te richten.”

Fotografie en kunst
Pluijm FineArt is een concept waarbij de fotograaf het raakvlak tussen fotografie en kunst opzoekt. Het werk is regelmatig in exposities te zien. Eerder dit jaar won hij tijdens het zomercongres van het ‘Master Photographers Network’ de zilveren Imaginem Master Award met een serie FineArt-foto’s. “Ik haal veel voldoening uit dit nieuwe concept en kan er mijn creativiteit als fotograaf volledig in kwijt.” Rob stopt niet helemaal met het maken van portretfoto’s. “Karakterportretten passen prima bij het werk dat ik nu ga doen. Iedereen kan daarvoor nog steeds bij me aankloppen.”

Ook het fysieke archief, vooral negatieven van foto’s die voor 2006 zijn gemaakt, verdwijnt. “Wie belangstelling heeft om negatieven te kopen, kan contact met me opnemen.” Mensen die nog een tegoedbon van de fotostudio hebben, kunnen die tot het einde van het jaar blijven verzilveren.

Meer informatie: www.robpluijm.nl en www.pluijmfineart.com

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties