Ravenstein

Jordy de Loijer en Thomas Wijnakker blikken vooruit op eerste seizoen van fusieclub

Rivalen worden ploeggenoten bij Vesta’19

Door Siem van Merwijk

RAVENSTEIN/DEMEN - De veelbesproken fusie tussen SDDL en Ravenstein vond afgelopen zomer eindelijk plaats. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Mark Strik gaat SSA Vesta’19 komend seizoen van start in de vierde klasse E. De bekercampagne was veelbelovend, met een honderdprocentscore werd Vesta groepswinnaar. De Arena Voetbalkrant blikt samen met Jordy de Loijer (23) en Thomas Wijnakker (24), voorheen rivaliserende tegenstanders, vooruit op hun eerste gezamenlijke seizoen bij de fusieclub.

Beeld uit een van de vele derby’s die Jordy en Thomas uitvochten in de kleuren van SDDL en VV Ravenstein.

Vlak na afloop van de 8-1 overwinning op HBV schuiven beide heren aan. Over de uitslagen in de beker zijn ze logischerwijs tevreden. “Alleen weten we nog niet hoe goed we echt zijn.” zegt Wijnakker als kritische noot bij deze tevredenheid. Hij doelt hiermee op het feit dat de bekerpoule uit twee vijfdeklassers en een vierdeklasser uit een andere competitie bestond. Hierdoor is het niveau van Vesta vooralsnog lastig te bepalen. “In onze nieuwe competitie treffen we ook vrij veel onbekende namen en een voorspelling doen voor komend seizoen is dus erg lastig.” vult De Loijer hier op aan. Deze onbekende namen zijn veelal clubs die over de Maas liggen. Denk hierbij aan Jan van Arkel, Teisterbanders en GVV uit Geldermalsen. Tegen laatstgenoemde tegenstander bijt Vesta het spits af op 22 september.

Volwaardige selectie
Bovenstaande datum zal de boeken in gaan als allereerste competitiewedstrijd in de geschiedenis van Vesta. Een speciaal moment zou je zeggen, maar voor Wijnakker is het al redelijk vanzelfsprekend. “Je rolt er eigenlijk al een beetje in naarmate de tijd vordert. De jeugd ging natuurlijk al samen en je merkt dat beide clubs het eigenlijk wel nodig hadden om te fuseren. Het is dus niet zo dat we overdonderd zijn door de fusie.” De Loijer sluit zich hier bij aan. “Ik ben hartstikke blij met de fusie, zowel SDDL als Ravenstein had moeite om een kwalitatief volwaardige selectie op de been te brengen en dat is nu totaal niet meer aan de orde. Twee à drie blessures kunnen nu gewoon prima opgevangen worden, alleen maar fijn dus.”

Selectieprocedure
Beide spelers zijn momenteel onderdeel van het eerste elftal, maar er zijn uiteraard ook spelers die teleurgesteld moesten worden door de fusie. De Loijer over de procedure: “Met Mark Strik kregen we een nieuwe trainer die er helemaal blanco in stond en dat was voor iedereen wel fijn. Hij had natuurlijk wel wat wedstrijden van SDDL en Ravenstein gezien om op basis daarvan een voorselectie te maken, maar vanaf daar begon iedereen op nul. Er waren vooraf al een aantal spelers die aangegeven hadden niet voor het eerste elftal van Vesta te willen spelen en er zijn helaas ook wat jongens teleurgesteld inderdaad.” Het op nul beginnen was wel wennen voor alle spelers. Volgens Wijnakker is de trainingsopkomst hier een goed voorbeeld van. “Eerst was het zo dat je nog wel eens een training kon overslaan zonder dat er consequenties aan vast zaten. Nu is de selectie van een dusdanig niveau dat er een vervanger klaar staat die wél twee keer getraind heeft, en dan beland je dus op de bank.”

Rivaliteit
De Loijer en Wijnakker schelen qua leeftijd niet zoveel van elkaar en stonden dus zelfs vanaf de jeugd al tegenover elkaar op het veld. “Mooie potjes waren dat hè?” klinkt het over en weer. Een van de laatste wedstrijden tussen beide ging de boeken in als een echte burenruzie waar de nodige kaarten vielen. Van deze rivaliteit merken beide echter niets meer nu ze samen spelen. “Sowieso was het op stap en buiten voetbal altijd al gezellig tussen ons hoor, alleen op het veld was het strijd.” zegt De Loijer. Van deze strijd is nu dus totaal geen sprake meer volgens Wijnakker. ”We hebben allemaal hetzelfde doel, dat is zo goed mogelijk presteren en plezier hebben. Dat is voor beide clubs altijd al zo geweest en dat zal nu niet anders zijn.”

Eerder benoemden beiden al dat ze het lastig vinden om een voorspelling te doen. De Loijer durft echter wel direct zijn ambities uit te spreken. “We hebben een goed elftal en moeten in deze klasse hoog kunnen eindigen, maar we weten natuurlijk nog wel erg weinig over de tegenstanders.” Wijnakker vindt het enthousiasme van zijn teamgenoot terecht, maar is in zijn voorspelling iets voorzichtiger. “We moeten eerst met zijn allen iets opbouwen en allemaal lekker aan voetballen toe komen. Vanuit daar kunnen we gaan kijken hoe mooi het seizoen wordt. ”


Selectie Vesta’19:
Ties van Aar
Mats Barf
Guus Beerens
Kevin Bens
Roy Bens
Mees Dekker
Frank Firing
Jens Homan
Bjorn van Huisseling
Ruben de Jong
Lars Lenting
Jordy de Loijer
Marijn Maas
Maarten Megens
Rob Megens
Tomo Schaars
Daan Schoenmakers
Rick Schoenmakers
Jelle Stegeman
Sietske Suppers
Jacques de Vocht
Thomas Wijnakker
Jeroen Zegers

Hoofdtrainer:
Mark Strik

 

Thomas Wijnakker.

Jordy de Loijer.

De gezamenlijke kledinglijn die werd gelanceerd ten tijde van de fusie van beide jeugdafdelingen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties