Ravenstein

Ravensteinse scholieren komen in actie voor koala's in Australië

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - De onbedwingbare bosbranden in Australië houden de gemoederen flink bezig. Het is wereldnieuws. Heel veel mensen proberen op hun eigen manier een steentje bij te dragen. Zo ook Emma Heurkens, Benthe Brukx, Sophie Marijnissen en Lieve Bekkers van basisschool De Bogaard uit Ravenstein. Deze vier leerlingen uit groep 6 zijn een inzamelingsactie gestart voor SOS Koala van Zapp Your Planet, een speciaal TV-programma om geld op te halen voor de koala's in Australië.

De meiden bedenken allerlei manieren om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ze zijn langs de deuren gegaan om armbandjes en cupcakes te verkopen. Verder hebben ze lege flessen opgehaald voor het statiegeld. Na amper een week hadden ze al 259 euro bij elkaar gespaard. Emma, Benthe, Sophie en Lieve hopen dit bedrag de komende tijd nog flink op te hogen. Je kunt rechtstreeks doneren via https://rangers.wwf.nl/actie/soskoala/ravensteinsekoalaactie

Het opgehaalde geld gaat via Zapp Your Planet naar het Wereldnatuurfonds. Die organisatie gebruikt het om nieuwe bomen te planten, gewonde dieren te helpen en de nog bestaande bossen te beschermen. De actie SOS Koala loopt tot 23 februari.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties