Ravenstein

Student van De Leijgraaf voor Nederland naar EK

Ravensteiner Roy Scheffers Nederlands kampioen kok

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Tijdens Skills the Finals, de grootste beroepenwedstrijd van Nederland die afgelopen weekend in Zwolle plaatsvond, is Roy Scheffers (22) uit Ravenstein Nederlands kampioen kok geworden.

Roy Scheffers, student zelfstandig werkend kok bij ROC De Leijgraaf, mag zich een jaar lang Nederlands kampioen kok noemen en ons land vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap in Boedapest eind september. Uniek is dat hij door zijn eigen docent Jeroen van den Heuvel gecoacht mag worden in het traject naar dit EK. Deze docent consumptieve technieken bij De Leijgraaf is dit jaar voor de derde maal op rij namens ons land internationaal jurylid koken en begeleidt de uiteindelijke nationaal kampioen.


Over Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers voor ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de leerlingen tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. Skills Heroes begint met voorrondes. Deze vinden plaats op een mbo-instelling en de winnaars gaan door de kwalificaties om vervolgens geselecteerd te kunnen worden voor de nationale halve en/of finales in Zwolle. De nationale winnaars zijn Nederlands kampioen in hun beroep en kunnen deelnemen aan EuroSkills in Budapest. Skills Heroes heeft als doel om het mbo-positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om leerlingen een uitdagende leerervaring te geven. Dat laatste sluit naadloos aan bij de belofte van De Leijgraaf voor uitdagend onderwijs. Deelnemen aan Skills Heroes geeft talenten een podium. Het zorgt voor verdere talentontwikkeling en creëert vaktrots bij de leerlingen, docenten en ouders. De Leijgraaf heeft veel vaktalent in huis. Skills Heroes geeft het talent van De Leijgraaf een perfect podium om dat talent te laten zien aan de buitenwereld.

|Doorsturen

Cora van Os

2018-03-21 15:03:37

super gedaan Roy... geweldige prestatie !! Trots op jou x

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties