Ravenstein

Ravenstein stelt zich kandidaat voor organisatie Eurovisie Songfestival

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN – Vele Nederlanders genoten op zaterdag 18 mei van het optreden van Duncan Laurence. Na 44 jaar won ons land weer eens het Eurovisie Songfestival. Diverse Nederlandse steden lieten vervolgens doorschemeren dat zij de organisatie van de prestigieuze zangwedstrijd op zich willen nemen en daar wordt nu een verrassende naam aan toegevoegd. Vestingstadje Ravenstein heeft namelijk kenbaar gemaakt dat zij het Eurovisie Songfestival 2020 wil organiseren.

"De bereikbaarheid van Ravenstein is een groot pluspunt ten opzichte van de andere steden. Het vestingstadje is bereikbaar via diverse A- en N-wegen. Ook via het openbaar vervoer is Ravenstein goed te bereiken. Het aantal treinen van en naar Ravenstein Centraal zal opgeschaald moeten worden. Ook zal het busstation worden uitgebreid om de hele stroom internationale bezoekers naar het centrum van Ravenstein te vervoeren. Met enkele aanpassingen is dit te realiseren. Daarnaast is het ook mogelijk om Ravenstein te bereiken via het water. In de haven van het stadje kunnen meerdere grote schepen aanmeren, zodat grote stromen bezoekers Ravenstein makkelijk kunnen bereiken", stelt Kevin de Louw namens het 'comité Kermis Ravenstein 2020'.

Twee mogelijke locaties
Ravenstein herbergt twee mogelijke locaties waar het Eurovisie Songfestival plaats kan vinden. De Louw: "De eerste optie is het nieuw te bouwen gemeenschapshuis. Qua akoestiek, veiligheid en bereikbaarheid is dit een uitstekende locatie om een evenement als het Songfestival te organiseren. Wellicht dat het binnenhalen van het evenement ervoor zorgt dat de bouw van het gemeenschapshuis versneld wordt."
Wanneer het gemeenschapshuis onhaalbaar is, is er een ander alternatief. "Net buiten het centrum van het stadje ligt een gigantisch festivalterrein, waar ieder jaar met Hemelvaart een feesttent wordt opgebouwd. Ook in mei 2020 wordt hier weer een gigantische feesttempel worden opgebouwd, mogelijk in combinatie met kermisattracties. Een aantal (feest)avonden is al ingevuld met een gevarieerd programma voor jong en oud. De zaterdagavond is echter nog niet ingevuld, maar de oplossing lijkt nabij wanneer Ravenstein het Eurovisie Songfestival mag organiseren."

'Twaalf punten'
De organisatie doet dan ook een oproep aan alle inwoners van het vestingstadje om het Hemelvaartsweekend van 2020 vrij te houden. Kevin de Louw: "Verzet het weekendje weg met vrienden en kom allemaal naar het (Eurovisie Song)festivalterrein op De Bleek. Ook wanneer Ravenstein het Songfestival onverhoopt niet mag organiseren, hopen wij allemaal op jullie aanwezigheid en gezelligheid, zodat we op het einde van het weekend met zijn allen kunnen zeggen: 'En de twaalf punten gaan naar Ravenstein!"

|Doorsturen

Pipo de clown

2019-05-28 08:39:32

Kan ook in Reek. Want ze gaan een nood locatie bouwen voor de ZORG ALDI. Dan kunnen ze vast op Reek zuid  een heel groot nieuw Aldi gebouw bouwen. Kunnen we dat even voor het songfestival  gebruiken. Of zou dat concurrentie vervalsing zijn?? Vervangen we even de borden Reek, hangen we voor de goede orde schaijk/zeeland borden op. Zijn ze ook op niet hun teentjes getrapt. Jury hebben we ook al , al wordt dat kiezen. 

Mary

2019-05-28 10:02:12

En Madurodam dan?!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties