Ravenstein

Opening fietsroute op zaterdag 26 mei

Ravenstein startlocatie voor Zuiderwaterlinie

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - De oudste, langste en meest gebruikte waterlinie in Nederland ligt in Noord-Brabant, de Zuiderwaterlinie. Vijf schitterende nieuwe fietsroutes voor de fietsliefhebbers langs de linie voorbij forten, bastions, vestingsteden en fraaie natuurgebieden dwars door het Brabantse land. Zaterdag 26 mei worden de routes op vijf locaties officieel geopend. In Ravenstein gebeurt dit door wethouder Johan van der Sloot middels het lossen van het startschot. Iedereen is welkom die dag om vanuit Ravenstein of een van de andere vier locaties van start te gaan.

De ANWB organiseert in samenwerking met het Toeristisch Informatie Punt Ravenstein een feestelijke opening voor iedereen die van start wil gaan vanuit Ravenstein op zaterdag 26 mei. Tussen 10 en 14 uur kan de route vanaf de startlocatie worden opgehaald en is er tevens een verrassing voor alle deelnemende fietsers. ANWB-vrijwilligers staan klaar om de deelnemers welkom te heten op het pleintje voor het oude raadhuis, de St. Luciakerk en De Keurvorst (Marktstraat).

De Zuiderwaterlinie was een echte verdedigingslinie. Met behulp van sluizen kon het land onder water worden gezet, waardoor de vijand niet kon binnendringen. De linie slingert 160 kilometer door Noord-Brabant van Bergen op Zoom via Steenbergen naar Willemstad, Breda, Oosterhout, ’s-Hertogenbosch, Ravenstein en Grave. De fietsroutes volgen het knooppuntennetwerk en kunnen afzonderlijk van elkaar worden gefietst. Maar ze zijn ook te koppelen, zodat de hele linie gefietst kan worden.

Kijk voor meer informatie over de fietsroutes en de startlocaties op 26 mei op www.anwb.nl/zuiderwaterlinie. Voor meer info over Zuidwaterlinie: www.zuiderwaterlinie.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties