Ravenstein

Duo-expositie Rob Pluijm en Pieter van Bernebeek

Ravenstein cultureel op de kaart gezet in Persingen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Nadat Rob Pluijm en Pieter van Bernebeek elkaars werk op afzonderlijke exposities hadden gezien, besloten ze samen te gaan exposeren. Op 16 en 17 september is hun gezamenlijke expositie in het schitterende Kerkje van Persingen bij Nijmegen.

Een foto van Rob Pluijm.

Rob Pluijm is een vakfotograaf gespecialiseerd in het maken van bijzondere portretten. Eind 2013 werd hij door een internationale jury gekwalificeerd als Silver Master voor het beste portfolio van dat jaar. Begin 2014 won Rob met het zelfde portfolio nogmaals een prijs en kreeg hierdoor een publicatie in Focus Magazine.
Met een serie portretten, gemaakt tijdens de Gildefeesten in Ravenstein kreeg Rob van de Federation of European Professional Photographers de kwalificatie Qualified European Photographer. Het licht en de achtergrond zorgden in combinatie met de kunde van de fotograaf voor deze bijzondere serie.

Pieter van Bernebeek maakt realistische schilderijen in olieverf op doek of paneel. Na een opleiding op de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht heeft hij de 5-jarige tekenopleiding op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk afgerond. Hij schildert wekelijks aan de fijnschilderschool van de Vlaamse schilder Maarten Boffé waar hij zijn techniek in het schilderen met olieverf verder verbetert. Het realistische olieverfschilderij 'Appels in koperen pan' van Pieter kreeg de meerderheid van de publieksstemmen en won hierdoor de publieksprijs Oog van Oss 2016 die jaarlijks georganiseerd wordt door de Osse kunstenaarsvereniging K26.

Op de expositie in Persingen zal Pieter vooral stillevens en Rob portretten en landschappen laten zien. Foto’s en schilderijen zijn uiteraard verschillende middelen. De overeenkomst tussen de werken van Rob en Pieter zijn vooral de lichtval, compositie en sfeer. De foto’s van Rob hebben een schilderachtige sfeer terwijl de schilderijen van Pieter fotorealistische kwaliteit hebben. Mooie werken dus.

Men is welkom op zaterdag 16 en zondag 17 september tussen 11 en 17 uur in het kerkje in Persingen (de Ooypolder bij Nijmegen). Wilt u al eerder een indruk hebben van de werken van Rob en Pieter dan kunt u terecht op www.robpluijm.nl en www.pietervanbernebeek.nl.

Deze expositie maakt deel uit van de zuidelijke kunstroute van het 3-Oeverfestival, drie dagen lang muziek, theater, verhalen, eten & drinken, dans en exposities in het mooiste landschap van Nederland. Ruim 250 artiesten en meer dan 30 beeldend kunstenaars nemen het publiek mee op een culturele ontdekkingstocht over meer dan 60 locaties op en rond 3 oevers. Voor meer informatie: www.3oeverfestival.nl

Een stilleven van Pieter van Bernebeek.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties