Ravenstein

'Unieke samenwerking tussen Donato’s, vrijwilligersorganisaties en gemeente'

Raadhuis Ravenstein krijgt definitief nieuwe bestemming

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Het voormalige raadhuis aan de St. Luciastraat in Ravenstein krijgt definitief een nieuwe bestemming. De Stichting Ravensteins Raadhuis, restaurant Donato’s Gewoon Bijzonder, het Toeristische Informatiecentrum Ravenstein (TIR), Heemkundekring Land van Ravenstein en het Sint Barbara Gilde zijn straks samen de hoofdgebruikers van het monumentale gebouw. Zij ondertekenen maandagavond 2 december een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Oss, de eigenaar van het pand.

"De samenwerking tussen het bedrijf Donato’s Gewoon Bijzonder, de drie vrijwilligersorganisaties en de gemeente is uniek voor Oss", laat de gemeente weten. De gemeente Oss verhuurt het pand aan Donato’s Gewoon Bijzonder. Donato’s heeft nu een restaurant en een winkel in Ravenstein op twee locaties. Het Raadhuis biedt een kans om het restaurant uit te breiden en samen met de winkel in één pand te vestigen. De andere ruimtes verhuurt Donato’s aan het TIR, Heemkundekring en het Sint Barbara Gilde. De stichting Ravensteins Raadhuis gaat zich bezighouden met activiteiten, arrangementen en evenementen voor toerisme en recreatie in Ravenstein. Samen met de andere gebruikers zetten zij zich ook in om de cultuur-historie van Ravenstein meer onder de aandacht te brengen.

Om alle gebruikers een goede plek te geven, wordt het pand verbouwd. De verwachting is dat het voormalige Raadhuis in 2021 open gaat.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties