Ravenstein

Op zondag 4 maart in Garnizoenskerk Ravenstein

Pur Sang zingt juweeltjes uit Britse romantiek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Zondag 4 maart neemt Vocaal Ensemble Pur Sang het publiek in de Garnizoenskerk in Ravenstein mee in de wereld van de Britse romantiek, met vocale juweeltjes van onder meer Pearsall, Elgar, Holst en Howells. Alle romantische en muzikale emoties passeren in dit programma de revue. Het concert begint om 15.30 uur. Toegangsprijs bedraagt 10 euro, jeugd tot 18 jaar gratis. Reserveren kan per e-mail via secretariscultuurravenstein@gmail.com. 

‘Music, when soft voices die vibrates in the memory'. Niet voor niets is de titel van het concert afgeleid van de eerste regels van het beroemde gedicht van Shelley:
'Music, when soft voices die vibrates in the memory'. 'Muziek, als zachte stemmen wegsterven, trilt na in het geheugen'.

Vocaal Ensemble Pur Sang
Pur Sang is een kamerkoor uit 's-Hertogenbosch dat werd opgericht in 2000 door dirigent Reinier Wakelkamp. Het ensemble kiest bewust voor het uitvoeren van koormuziek in een kleine bezetting.
Het koor zingt a capella, maar werkt ook regelmatig samen met instrumentalisten. De balans, zuiverheid en zeggingskracht van de muziekstukken staan bij de uitvoeringen voorop. Het repertoire van Pur Sang beslaat de periode van de renaissance tot en met de eenentwintigste eeuw. Het koor streeft naar een originele en samenhangende concertprogrammering waarin zowel religieuze als profane muziek een plaats kunnen hebben. Sinds juni 2016 staat Pur Sang onder leiding van dirigent Bas Ramselaar.

Meer info: www.cultuurravenstein.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties