Ravenstein

Publieksprijs Reisgraag Awards uitgereikt aan reisbranche

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Tijdens de 9e editie van de publieksprijs de 'Reisgraag Awards' heeft de consument haar mening gegeven. De beste reisorganisaties en bestemmingen hebben een Reisgraag Award ontvangen. Meer dan 7600 reviews werden gekeurd.

De uitslag is bepaald aan de hand van reviews die geschreven zijn door reizigers. Alle reviews worden door de redactie van Reisgraag.nl gekeurd. Onterechte reviews worden afgekeurd zodat we een eerlijk beeld over de organisaties en bestemmingen kunnen geven. “We voelen ons verantwoordelijk om onze bezoekers een goed beeld te tonen van een reisorganisatie of een bestemming. Het is fijn om oriënterende reizigers op deze manier te kunnen helpen bij hun keuze”, aldus Thomas Lenting, oprichter Reisgraag.nl.

Beste reisorganisaties
14 reisorganisaties ontvangen dit jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie. Zij hebben het hoogste cijfer met reviews behaald in een categorie.
De reisorganisatie Bolderman Excursiereizen (foto) krijgt de award in de categorie Excursiereizen. “Het voelt als een extra waardering van onze reizigers en dat is uiteindelijk waar wij voor aan het werk zijn.”, zegt Onno Hosman van Bolderman Excursiereizen. Ook Marissa Trouwborst van Riksja Travel die de award ontving in de categorie Landenspecialist is enthousiast. “Deze award is een enorme waardering”, aldus Marissa.

Beste bestemmingen
8 landen mogen zich dit jaar de beste bestemming noemen. De awardwinnaars zijn : Thailand (algemeen+cultuur), Spanje (stranden), Griekenland (uitgaan), Kroatië (restaurants), Engeland (bezienswaardigheden), Portugal (ligging) en Turkije (gastvrijheid). Santa Susanna in Spanje is verkozen tot de beste stad.

Ieder land heeft zo zijn eigen kwaliteiten, zo krijgt Portugal een 8,9 voor de ligging. “Op weinig uren afstand van de Europese hoofdsteden trekt Portugal toeristen uit alle delen van de wereld. De Portugese cultuur is verbonden met de geografische ligging en het historische traject van het land”, zegt Florbela Baltazar van het Portugees Verkeersbureau. Griekenland is door Nederland het beste gewaardeerd voor uitgaan. Eleni Skarveli van het Greek National Tourism Organisation hierover: “De vele gezellige barretjes, beach bars en muziek blijken een hit. Niet gek! Het begon al in de oudheid met samenkomen in de klassieke theaters. De eeuwenoude Griekse cultuur en tradities zetten zich voort in de moderne tijd. Grieken houden van uitgaan en zetten alles op alles om reizigers een warm welkom te bieden.”

Winnaars
Hieronder zie je een overzicht van bestemmingen en organisaties die het beste gewaardeerd zijn door de consument en daarmee de titel 'Beste reisorganisatie' en 'Beste bestemming' in 2020 mogen gebruiken.

Beste reisorganisaties
Allround: De Jong Intra
Excursiereizen: Bolderman Excursiereizen
Landenspecialist: Riksja Travel
Griekenland: Eilandhoppen op maat
Jongerenreizen: Simi Reizen
Lokale reisexperts: Better Places
Rondreizen: Djoser
Singles reizen: Estivant Vakanties
Spanje: Solmar.nl
Turkije: Ado Travel
Vakantiehuizen: Novasol
Stedentrips: SlangenReizen.nl
Autohuur: Sunny Cars
Actieve vakantie: NoSun Groepsreizen

Beste bestemmingen
Algemeen: Thailand
Stranden: Spanje
Uitgaan: Griekenland
Cultuur: Thailand
Restaurants: Kroatie
Bezienswaardigheden: Engeland
Ligging: Portugal
Gastvrijheid: Turkije
Beste stad: Santa Susanna - Spanje


Over Reisgraag.nl
Reisgraag.nl is een reisbureau gevestigd in Ravenstein. 15 jaar geleden werd de website opgericht. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen de website. Op Reisgraag.nl vind je informatie over 150 landen, meer dan 1.000 plaatsen, 500 vakantieverhalen, talloze bezienswaardigheden, duizenden reviews en nog veel meer.
|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties